Vreţi să vedeţi de acasă, în siguranţa apartamentului, cum trăiesc leul, ursul sau tigrul? Cât de veseli pot fi pelicanii şi ce giumbuşlucuri fac maimuţele? Aveţi nevoie doar de un calculator conectat la internet şi să accesaţi adresa www.digitalzoo.kappa.ro .


Mai marii Grădinii Zoologice de la Băneasa au instalat camere de luat vederi în cuştile urşilor, tigrilor, leilor, maimuţelor tamarin şi pe lacul care adăposteşte colonia de pelicani.

Tigrul Otto este mult mai agitat de când în “casa sa” au fost montaţi ochii lui “Big Brother”


Timp de 24 de ore din 24, ochiul vigilent al lui Big Brother nu scapă nici o mişcare a leului Mark, a tigroacei Luna, a maimuţei Julio sau a lui Vasile, marele urs brun.

Maimuţa tamarin Julio a simţit că în cuşcă există intruşi care-l urmăresc tot timpul

Subiecţii „filajului"au reacţionat diferit la urmărire. Maimuţele şi tigrii încearcă din răsputeri să ajungă la camere. Cei mai indiferenţi sunt pelicanii.

„Este un program educaţional care îşi propune să aducă cele mai cunoscute şi iubite animale, în fotoliul de acasă al posesorului de calculator. Copiii sunt cei mai bucuroşi de această iniţiativă şi din câte am descoperit, înţeleg mult mai bine acum obiceiurile acestora. O să extindem proiectul de monitorizare cu ajutorul camerelor de laut vederi a animalelor de la Zoo", a declarat Ciprian Petrescu, medicul veterinar de la Zoo. Grădina are 5,85 ha, adăposteşte 150 de specii şi a fost înfiinţată în 1955.

Leoaica Ella este urmărită non-stop de camerele de luat vederi din cuşcă


 
 
Loading...
Citeste tot despre: