Republica Moldova anulează oficial vizele pentru români

Ultima actualizare:

Guvernul care s-a întrunit aseară la ora 22.00, în aceeaşi zi în care a primit votul de încredere al parlamentului, a inclus prima pe ordinea de zi abrogarea deciziei executivului precedent, transmite corespondentul Agerpres.

"Hotărârea respectivă vine în contradicţie flagrantă cu Legea adoptată de parlament în 2006, privind abrogarea vizelor pentru cetăţenii statelor membre ale UE", a declarat ministrul de externe, Iurie Leancă.

Premierul Vlad Filat a menţionat că decizia respectivă, vine să înlăture "o ilegalitate şi o acţiune ruşinoasă a guvernului precedent".

Filat a mai cerut noului ministru de externe demararea cât mai grabnică a discuţiilor în vederea semnării Convenţiei privind micul trafic la frontieră cu România şi desemnarea grupului de negocieri în vederea negocierii şi semnării acordurilor interstatale.

Regimul de vize pentru români a fost instituit de fostul guvern comunist la 9 aprilie, în urma protestelor anticomuniste de la Chişinău. Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu a semnat la 17 septembrie un decret privind suspendarea hotărârii respective a guvernului, iar hotărârea de vineri a guvernului Filat anulează în totalitate prevederile acesteia.

Politicienii români, dar şi cei din Republica Moldova au calificat aceste acţiuni ale noii conduceri a Republicii Moldova drept 'revenire la normalitate' în relaţiile dintre cele două state, după o perioadă destul de complicată în timpul guvernării comuniste de la Chişinău.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net