Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu ananas

Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 ml frişcă lichidă, 4 gălbenuşuri, 8 linguri zahăr, un plic jumătate gelatină, 100 ml lapte, esenţă vanilie, coajă portocale, o conservă compot ananas, fructe pentru ornat, pişcoturi.

Preparare: se pregăteşte crema amestecând pe foc galbenuşurile, laptele şi zaharul, până devine ca o spumă. Se bate frişca, se dizolvă gelatina în zeama de la compotul de ananas.

Se adaugă gelatina în crema călduţă, esenţa şi coaja de portocale. Cand s-a răcit, se toarnă frişca bătută şi se dă la rece o oră sau două. Se îmbraca o formă cu folie alimentară, se aşază fructele, apoi se toarnă crema. Se pun deasupra piscoturile, apoi se dă la rece cca 10-12 ore. Cand se răstoarnă, se desprinde folia şi rămâne un desert răcoros.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net