Revoltă în Albania. Sute de mii de oameni cer demisia Guvernului - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În acest moment în faţa sediului Guvernului din Tirana protestează în jur de o sută de mii de persoane. După ce vicepremierul şi-a dat demisia, albanezii îi cer şi Premierului Sali Berisha să renunţe la funcţia sa

Întâmplările din Tunisia, când Guvernul a fost dat jos în urma protestelor, ar putea să se repete şi în Albania. Un număr mare de manifestanţi, venit din toate oraşele albaneze, au luat cu asalt sediul Guvernului de la Tirana.

UPDATE Un important dispozitiv de poliţie protejează accesul în sediul Guvernului albanez, protestatarii nu au de gând să se oprească. Forţele de ordine au tras cu focuri de arme, iar ceea ce se întâmplă în Capitala Albaniei în acest moment seamănă cu o adevărată Revoluţie.  

simeon stalpnicul png

Motivul? Vicepremierul albanez şi ministru al Economiei, Ilir Meta, şi-a prezentat demisia în urmă cu o săptămână, după difuzarea unei înregistrări video la televiziune, în care Meta, la acea vreme vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe, a cerut ministrului Economiei din perioada respectivă, Dritan Prifti, să anuleze două licitaţii legate de contracte de exploatare a unei hidrocentrale, în favoarea unei alte companii.

simeon stalpnicul png

Conversaţia a fost filmată de Prifti, fără ca Meta să ştie. Opoziţia albaneză a făcut apel la susţinătorii săi să participe la un miting contra Guvernului de centru-dreapta al premierului Sali Berisha, după publicarea acestei înregistrări video.

"Refuzăm orice act de violenţă. Scopul nostru nu este de a prelua puterea prin forţă şi fără alegeri", a declarat liderul opoziţiei, Edi Rama, primarul socialist al Tiranei.

"Guvernul trebuie să îşi prezinte demisia şi să deschidă calea spre alegeri anticipate. Este singura soluţie pentru ca ţara să revină la normalitate", adaugă Rama.

VEZI AICI GALERIE FOTO

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net