În Bihor localnicii folosesc usturoiul împotriva gripei, fie că e cea nouă, porcină, fie că e cea clasică.


Suzcs Sigismund, din Diosig, are 67 de ani şi nu îl îngrijorează deloc ştirile legate de extindereea gripei porcine.

"În fiecare zi mănânc usturoi, ceapă şi dovleac. Nu le prepar, ci le consum aşa cum sunt, naturale, crescute la mine în grădină", povesteşte bătrânul.

Asemenea lui, Szabo Aurica, din Sântion, lucrează în fiecare zi în piaţă şi nici nu-i trece prin cap să poarte mască antivirus.

De gripa nouă o apără felia de pâine cu usturoi pe care o mănâncă în fiecare dimineaţă, dar şi un leac făcut din miere şi ridiche neagră, care este nelipsit din casa ei.

Orădeanca Pall Aurelia se apără de gripa nouă cu cafeaua zilnică, în care îşi stoarce o jumătate de lămâie. "Nu mă tem de gripă. Consum mereu usturoi şi beau cafea cu lămâie. N-am cum să mă îmbolnăvesc", crede Pall Aurelia, în vârstă de 59 de ani.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: