Riscă 20 de ani de închisoare după ce au fost prinşi cu droguri

Ultima actualizare:

Patru tineri, din care doi cetăţeni ungari, riscă ani buni de închisoare după ce au fost prinşi cu droguri la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, un bărbat de 30 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, a venit în România din Ungaria, având asupra sa 14 punguliţe în care se aflau 62,8 grame de canabis. Ajuns în comuna Mugeni, din Harghita, unde îşi are reşedinţa, el i-a vândut unui alt bărbat, din Feliceni, de 32 de ani, nouă punguliţe cu canabis, pentru care a primit 720 de lei. Acesta, la rândul său, le-a vândut unei tinere de 28 de ani, cu cetăţenie ungară, contra sumei de 1.400 lei.

Au încercat să scape de canabis

Femeia şi un student de 22 de ani, din Odorheiu Secuiesc, s-au hotărât să le vândă mai departe, dar şi să consume o parte din ele. Între timp însă, poliţiştii harghiteni aflaseră de tranzacţii şi au organizat un flagrant. Ei au găsit în poşeta tinerei un plic de canabis, iar într-un tufiş de pe o stradă din Odorheiu Secuiesc celelalte opt plicuri, aruncate de student.

De asemenea, a fost oprită în trafic şi maşina cetăţeanului ungar care a introdus drogurile în ţară şi sub scaunul şoferului au găsit celelalte cinci plicuri. Analizele au arătat că femeia şi studentul consumaseră marijuana.

Vor sta ani buni după gratii

Cei patru sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, iar cel care le-a adus din Ungaria este anchetat şi pentru introducere în ţară de droguri de risc.

Cei doi cetăţeni ungari au fost arestaţi pentru 29 de zile, iar tinerii din Harghita au interdicţia de a părăsi localitatea. Potrivit poliţiştilor, bărbatul care a introdus drogurile în ţară riscă până la 20 de ani de închisoare, iar celelalte trei persoane pot sta după gratii până la 15 ani.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net