România o ia la vale! «Am oprit trenul la o palmă de prăpastie»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alunecarea de teren produsă sâmbătă seară, în apropiere de Balota - Mehedinţi, ar fi putut duce la o catastrofă feroviară, dacă mecanicul de locomotivă nu ar fi observat prăpastia de sub şinele de cale ferată.

Mare noroc au avut cei 50 de călători ai cursei Timişoara - Bucureşti, care au circulat sâmbătă seară cu trenul Intercity 594.

   Mai citeşte:       Circulaţia ternurilor între Capitală şi Timşoara, întreruptă!       Buzău: 75 de familii izolate de alunecări de teren       A căzut dealul peste ei! 2.500 de persoane izolate în Dâmboviţa       Un drum de acces în comuna vâlceană Vlădeşti s-a prăbuşit        Italia: Un versant a luat-o la vale sub ochii oamenilor - VIDEO

Dumitru Ionescu (42 de ani), din Craiova, mecanicul trenului, a văzut la timp cum pământul "fugea" de sub linia ferată, în dreptul localităţii Balota, din judeţul Mehedinţi, iar stâlpul cu numărul 13 începuse să se încline peste şine.

"Practic, am văzut alunecarea în direct. Simţeam că nu se mai opreşte trenul şi aveam senzaţia că stâlpul va intra peste mine, în cabină", îşi aminteşte mecanicul. Când a văzut că pământul se duce la vale, el a decis să dea trenul înapoi 50 de metri, părăsind în ultima clipă prăpastia de aproximativ 30 de metri adâncime.

Faptul că stâlpul are numărul 13, îl consideră un semn norocos. "E cifra care îmi poartă noroc. Stâlpul cu numărul 13 ne-a salvat viaţa! S-a înclinat sub ochii mei, atrăgându-mi atenţia!", spune mecanicul-erou.

Şi blocul în care locuieşte are numărul13, iar la serviciu doarme adesea în cabina cu numărul 13, pe care colegii, o ocolesc.

Zeci de familii izolate după alunecările de teren

2 februarie - Comarnic, judeţul Prahova: Din cauza alunecărilor de teren, drumul s-a surpat pe o porţiune de 60 de metri. Şoferii au circulat cu prudenţă pentru a evita crăpăturile din asfalt.

15 februarie - comuna Prigoria, judeţul Gorj: Alunecările de teren s-au reactivat din pricina apelor. Fundaţia unei locuinţe a fost distrusă, iar imobilul la un pas de a fi înghiţit de pământ.

18 februarie - comuna Cozieni, judeţul Buzău: Alunecarea de teren a afectat un adăpost de animale aflat în apropierea unor anexe gospodăreşti. Adăpostul a fost demolat de către proprietar, recuperându-şi materialele din care a fost construit.

21 februarie - Colţi, judeţul Buzău: Zeci de familii au rămas izolate, după ce trei drumuri comunale au fost afectate de o alunecare de teren care a dus la surparea şoselelor în zonă.

22 februarie - Pucheni, Dâmboviţa: Peste 2500 de oameni au fost izolaţi de lume, după ce stâlpii de pe marginea drumului au fost îngropaţi în pământ, din pricina alunecărilor de teren.

Vezi aici imagini cu dezastrul de la Pucheni!

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net