Ruşii interzic băuturile tari în aeroporturile moscovite

Ultima actualizare:

Potrivit ziarului, de la începutul lunii septembrie restaurantele din aeroporturile capitalei ruse 'au fost înţesate' cu procurori care verifică respectarea acestei măsuri, luată în cadrul legii privind reglementarea producţiei şi distribuţiei de alcoolul. Legea interzice, între altele, vânzarea băuturilor cu un conţinut de alcool de peste 15% în locurile aglomerate şi în cele ce prezintă pericol ridicat, printre acestea încadrându-se şi aeroporturile.

Ziarul precizează că procurorii ruşi au efectuat verificări pe aeroportul internaţional Şeremetievo şi continuă la Domodedovo şi la Vnukovo. Restaurantele şi barurile au la dispoziţie 60 de zile pentru a se conforma măsurii luate, iar, dacă după acest termen, se constată încălcarea ei, localurile în cauză vor fi închise.

Președintele rus a declarat război alcoolului

Preşedintele rus Dmitri Medvedev declara la mijlocul lunii august că măsurile luate în ultimii ani de către statul rus în vederea scăderii consumului de alcool în Rusia nu au schimbat cu nimic situaţia, calificând rezultatul ca fiind 'nul'.

'Sincer, alcoolismul în ţara noastră este un flagel naţional', afirma preşedintele rus, amintind de statisticile Ministerului rus al Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale, potrivit cărora peste 18 litri de alcool pur sunt consumaţi pe an pe cap de locuitor în Rusia.

La aproape o lună de la aceste declaraţii, preşedintele Medvedev a dat publicităţii o nouă listă de măsuri de luptă împotriva alcoolismului la scară naţională, măsuri ce urmează să fie discutate în Dumă, camera inferioară a parlamentului federal rus.

Potrivit unui raport oficial publicat în iunie, abuzul de băuturi alcoolice ucide o jumătate de milion de persoane în fiecare an în Rusia, ducând la scăderea speranţei de viaţă, inferioară celei din ţări sărace precum Bangladesh sau Honduras.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net