S-a îmbogăţit din ţevile sparte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O căruţă de bani a dat Administraţia Naţională "Apele Române", în doar o jumătate de an, unui prahovean al cărui teren agricol a fost inundat din pricina unei conducte de apă ce alimentează un cartier din Ploieşti. Conducta e veche de 40 de ani şi, de fiecare dată, se sparge în acelaşi loc.

Ion Petre (55 de ani), din Tătărani, judeţul Prahova, a făcut bani gârlă pe timp de criză. Sursa sa de venit este producătorul de apă potabilă din judeţ, ale cărui conducte de alimentare se sparg mai mereu pe proprietatea omului, lăsând sute de familii dintr-un cartier ploieştean fără apă. Ion Petre a încasat în total, din „taxa de intrare", în ultimele şase luni, aproximativ 500 de milioane de lei vechi daune pentru distrugerea recoltei de grâu şi porumb.

Ca să repare conducata ce alimentează cartierul ploieştean Mitică Apostol, furnizorul de apă potabilă al Prahovei a plătit, ultima dată, 200 de milioane de lei vechi „taxă de intrare" pe proprietatea lui Ion Petre.

La 11 martie, proprietarul a primit, printr-un proces verbal, 200 de milioane de lei vechi

simeon stalpnicul png

Omul, prosper afacerist, este proprietarul unei suprafeţe de peste 3.000 de hectare de culturi agricole. Acesta a spus că este a patra oară când se produce o avarie pe conducta de aducţiune apă, care trece pe terenul său.

„Prima dată cei de la «Apele Române» au intrat ca hoţii, nu mi-au spus nimic, au băgat utilajele şi au făcut reparaţii distrugându-mi peste 100 de hectare de teren cultivat. După ce am rămas cu paguba, am mers cu avocatul şi poliţia la ei şi am decis să le cer despăgubiri ca să mai poată intra. Ultima dată, le-am cerut 200 de milioane de lei vechi, dar data viitoare le voi cere un miliard de lei vechi. Doar nu o să lase un cartier întreg fără apă", a spus Petre.

„Omul cere despăgubiri de sute de milioane de lei vechi ca să putem remedia avaria. Altfel nu ne lasă să intrăm acolo, şi nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Oricum, conducta are o vechime de peste patru decenii şi de aceea se fisurează mereu", a explicat Nicoleta Trotiniu, angajată la dispeceratul filialei de exploatare a Sistemul Zonal Prahova, care aparţine "Apelor Române".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net