A salvat 40 de oameni de la îngheţ!

Ultima actualizare:

În câteva ore frigul le-a pătruns în oase celor 200 de oameni care se aflau în tren. Printre ei erau bătrâni bolnavi şi copii de-abia externaţi din spitale. Întunericul şi imposibilitatea de a scruta vreo scăpare în câmpul învăluit de viscol i-a adus pe călători în pragul disperării.

 „Am păstrat în permanenţă legătura cu şefa de tren care îmi spunea ce se întâmplă. De pe la ora unu şi ceva a început să-mi spună că e frig şi că oamenii sunt agitaţi. Vorbeam şi cu călătorii. Nu mai aveam stare. Pe la ora trei m-am hotărât să plec după ei", povesteşte agentul şef  Viorel Spînu.

Organizase între timp un comandament de criză, trimiţându-şi subordonaţii în gările cu probleme. Cu greu a reuşit să pornească bătrânul ARO, acoperit şi el de nămeţi. A chemat în ajutor un echipaj al firmei de pază Romnaţional, care se afla în apropiere. „I-am chemat pentru că ei aveau dotări. O maşină de teren puternică, nu ca a noastră", explică Spînu.

Cu patru transporturi în două ore au reuşit să aducă în post 40 de oameni. Aici au fost aşteptaţi cu ceai cald şi sendvişuri. „La noi în maşină au încăput cam zece inşi. Nici nu ne-am gândit să refuzăm să-l ajutăm pe şeful de post", a declarat inspectorul de zonă al firmei de pază, Cristian Stoian.

2400 de lei, salariu de erou

Viorel Spînu este şeful postului de Poliţie Transporturi Feroviare din Lehliu Gară, din 2003. Zilnic face naveta de la Dragalina, o localitate  aflată la 35 de kilometri, pentru a-şi putea întreţine familia: o soţie bolnavă de cancer şi un copil de 11 ani, dintr-un salariu de aproape 2.400 de lei.

E greu. Din salariul ăsta abia reuşesc să-mi plătesc rata la Logan, medicamentele soţiei şi cheltuielile cu fata. Nu mai spun de un ban în casă", oftează Spînu.

Soţia sa, Petra, suferă de cancer de col uterin, are diabet, iar de câţiva ani nu mai are un rinichi. Lumina ochilor lui Spînu este micuţa Ioana. „Pe Ioana aş vrea s-o văd poliţistă, dar ea e mai mult cu scrisul", spune Viorel Spînu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net