Salvaţi copilul cu nume de sfânt!

Ultima actualizare:
Mina
Mina

Şi-au dorit cu ardoare un copil. Când a sosit în viaţa lor, i-au pus nume de sfânt: Mina. Credeau că va fi păzit de orice rele. N-a fost să fie. Micuţul lor luptă din răsputeri cu balaurul numit "cancer".

Mina Alexandru Ionescu s-a născut pe 2 octombrie 2010, în Bucureşti. Micuţul a încununat povestea de iubire a părinţilor săi, Rodica şi Claudiu, şi le-a luminat viaţa, aşa cum numai un copil o poate face.

Universul familiei Ionescu avea, însă, să se sfărâme în mii de cioburi, într-o seară de 20 decembrie 2011.

"I-am făcut băiţa de seară şi am observat în partea dreaptă o formaţiune tare.

Ceva nu era în regulă. Ne-am speriat şi am plecat de urgenţă la medic. Am ajuns la Spitalul "Gr. Alexandrescu" unde, şocant, am aflat că are cancer.

Am fost pe punctul de a înnebuni, nu era posibil ca micuţul meu sănătos să aibă cancer!", ne-a spus Rodica, mama puiului de om.

Înainte de curele cu citostatice, Mina era un băieţel frumos şi plin de viaţă


    Mina
Mina

Analizele lui Mina au îngrozit atât medicii, cât şi pe bieţii părinţi. Micuţului i s-a descoperit o tumoră de 11 cm, iar pe 27 decembrie 2011 a fost operat.

La nici 8 kilograme copilul avea o tumoră de 600 gr! I s-a scos tumora cu tot cu rinichi şi doi ganglioni. Iniţial medicii au explicat părinţilor că micuţul lor are nefroblastom, o formă de cancer mai uşoară.

În ianuarie, mama şi copilul au ajuns la Spitalul "Marie Curie" pentru chimioterapie.

"Nici o clipă nu ne-am gândit să plecăm din ţară, fiindcă acest tip de cancer e tratat cu succes în România.

Însă nenorocirea ne-a lovit iarăşi! Analizele anatomopatologice au arătat că este vorba despre un cancer mult mai agresiv, sarcom cu celule clare, un tip de cancer căruia medicii de aici nu-i dădeau şanse de vindecare.

Nu vă pot descrie ce este în sufletul meu de mamă, ştiu doar că aş vrea să iau asupra mea toată durerea şi boala puiului meu. Cu orice preţ vreau să-mi salvez copilul!", ne-a povestit femeia.

În ciuda chinului care le sfâşia inima, părinţii au căutat soluţii. "La «Spitalul Marie Curie» s-a oprit tratamentul cu chi­mioterapie, fiindcă analize­le erau con­tra­dic­torii şi nici medicii nu mai ştiau exact ce tip de cancer are Mina.

Am trimis analizele în Germania, la Spitalul Universitar din Mainz. Sperăm să fim acceptaţi acolo pentru diagnosticare şi tratament. Nu putem sta să privim copilul cum se stinge", ne-a spus Claudiu, tatăl micuţului, la prima discuţie pe care am avut-o, la începutul lui februarie.

Cu ajutorul oamenilor cu sufletul mare şi al unor fundaţii, părinţii au reuşit să strângă o sumă de bani, iar pe 7 februarie 2012, ei au ajuns cu Mina la Spitalul Universitar din Mainz.

Vor sta aici mult şi au mare nevoie de susţinere financiară. Strigătul lor de ajutor înseamnă viaţă pentru micuţul Mina.

Dacă doriţi să-l ajutaţi, depuneţi oricât de puţin pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR, sucursala Tunari: RO 09RNCB 0286001133100003.

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003Cont euro: RO36RNCB0286001133100002Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)CUI RO15162540

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net