Sandero pierde jumătate din valoare în patru ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ţi-ai luat maşină nouă şi te gândeşti ca peste câţiva ani să ţi-o schimbi? Până în 2014, pierzi chiar şi jumătate din banii daţi pe ea. Un studiu realizat de nemţi spune că un Sandero cumpărat în octombrie 2010 pierde 49% din preţ în patru ani.

Maşina nu este o investiţie şi asta o demonstrează şi un studiu realizat de compania germană de cercetări de piaţă Bähr & Fess.

Din calculul realizat de specialiştii nemţi rezultă că maşinile româneşti, cu un preţ mai redus decât celelalte, pierd cei mai puţini bani.

Pentru a realiza studiul, nemţii au comparat preţul de achiziţie al unei maşini noi, în octombrie 2010, cu preţul de vânzare în octombrie 2014.

Acest preţ a fost calculat în funcţie de uzura maşinii şi a unei medii de 15.000 de kilometri rulaţi în fiecare an.

simeon stalpnicul png

În urma cercetării, maşinile româneşti stau bine, Dacia Sandero şi Logan MCV fiind pe primele locuri în clasa maşinilor mici, cu cei mai puţini bani pierduţi.

Astfel, un neamţ care şi-a cumpărat un Sandero în octombrie 2010, pe care a dat circa 6.900 de euro îl va vinde peste patru ani cu aproximativ 3.500 de euro.

În cei patru ani, maşina pierde circa 49% din valoare. După Sandero, se află tot o Dacie, MCV-ul, care-şi pierde cel puţin 3.800 de euro din preţ. Un alt studiu realizat printre proprietarii de maşini din Germania punea Dacia pe locul al doilea, la egalitate cu BMW, la capitolul satisfacţia clienţilor faţă de autoturismul deţinut.

Elveţienii compară Duster-ul cu Skoda Yeti

Site-ul elveţian de specialitate, www.bluewin.ch, a realizat un test comparativ între două SUV-uri: Dacia Duster şi Skoda Yeti, ambele modele venite de la producători din Europa de Est.

Potrivit specialiştilor, la un preţ de 20.000 de franci elveţieni "nu poţi să te aştepţi la un mare lux" de la Duster, însă modelul românesc demonstrează că low-cost nu înseamnă neapărat inconfortabil, informează capital.ro.

Preţul unei Skoda Yeti este de 30.000 de franci în varianta corespondentă, un avantaj pentru Duster. Pe de altă parte, dotarea standard a Skodei include computer de bord şi radio CD. Un alt aspect punctat este acela că Skoda Yeti are mai multe dotări privind siguranţa.

Vezi aici imagini cu maşini şi valoarea lor în 2014

CITEŞTE ŞI

«Logan, o maşină ieftină şi atât», susţin nemţii

Dacia «familistă» apare în 2012. Noul Sandero în 2013!

Monovolumul Dacia va avea şapte locuri şi va costa 14.000 euro

Duster a pierdut la capitolul siguranţă

Loganul este «simbolul ironic al crizei din Europa»Duster, doar locul şapte la «Maşina anului 2011» în Europa

Nordicii au testat Duster prin zăpadă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net