Înainte de a deveni preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy a urmărit un iepure în jurul biroului în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o în 2006 cu ambasadorul Statelor Unite, Craig Stapleton, informează BBC, citând Wikileaks.


Pe atunci Sarkozy era ministru de Interne şi i-a făcut această invitaţie diplomatului american, pentru a-şi exprima mândria de a se fi întâlnit cu preşedintele George W. Bush.

Întrevederea a avut loc la biroul lui Sarkozy de la Palatul Beauvau in Paris, sediul ministerului de Interne Francez, relatează BBC, preluat de Adevărul.

Atunci când Sarkozy şi-a chemat fiul de nouă ani pentru a-l prezenta diplomatului, Louis avea în braţe un iepure şi pe la picioare un mic căţel. În momentul în care copilul a dat mâna cu ambasadorul, a lăsat jos iepurele. Atunci a început o cursă nebună. Nicolas Sarkozy urmărea câinele, iar câinele alerga după iepure.

"Louis a lăsat din braţe iepurele, iar câinele a început să-l fugărească prin biroul lui Sarkozy. Rezultatul a fost o imagine de neuitat a lui Sarkozy, aplecat, urmărind câinele din antecamera în birou, iar câinele alergând după iepure, în timp ce râsetele zglobii ale lui Louis umpleau încăperea".

Amuzantul incident este descris în cele 251.287 telegrame dimplomatice confidenţiale pe care le-a făcut publice Wikileaks.


Loading...
Citeste tot despre: