Sarkozy a primit un euro despăgubire într-un caz de fraudă

Ultima actualizare:

Curtea de apel de la Versailles a decis că Sarkozy avea dreptul să depună o plângere civilă în acest caz. Decizia a răsturnat o hotărâre anterioară luată de o curte diferită care a considerat că, în condiţiile în care un preşedinte în exerciţiu are imunitate legală, plângerea lui Sarkozy ar trebui examinată la finalul mandatului.

'Curtea de apel a luat o decizie. Ea l-a declarat pe şeful statului ca fiind îndreptăţit să înainteze o plângere civilă şi îi acordă, în conformitate cu solicitarea sa, un euro pe post de despăgubiri', a afirmat un oficial de la curtea de apel.

Potrivit Reuters, această decizie ar putea avea un impact asupra cazului separat 'Clearstream', în care Sarkozy cere daune pentru un presupus complot împotriva sa înainte de alegerile prezidenţiale din 2007. Pe de altă parte, cei incriminaţi în acest caz, printre care se numără şi fostul premier Dominique de Villepin, au argumentat că statutul lui Sarkozy de preşedinte ar trebui să îi interzică să întreprindă acţiuni legale civile.

Nicolas Sarkozy a anunţat poliţia în septembrie 2008 după ce sume mici au început să îi dispară din cont. Fraudatorii au folosit detaliile bancare ale lui Sarkozy şi ale altor zeci de persoane pentru a plăti facturi telefonice. Cinci persoane au fost condamnate în această afacere.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net