Un tribunal francez i-a oferit vineri preşedintelui Nicolas Sarkozy un euro cu titlul de despăgubiri după ce nişte hoţi i-au furat bani din contul personal, după ce obţinuseră detaliile acestuia, relatează Reuters.


Curtea de apel de la Versailles a decis că Sarkozy avea dreptul să depună o plângere civilă în acest caz. Decizia a răsturnat o hotărâre anterioară luată de o curte diferită care a considerat că, în condiţiile în care un preşedinte în exerciţiu are imunitate legală, plângerea lui Sarkozy ar trebui examinată la finalul mandatului.

'Curtea de apel a luat o decizie. Ea l-a declarat pe şeful statului ca fiind îndreptăţit să înainteze o plângere civilă şi îi acordă, în conformitate cu solicitarea sa, un euro pe post de despăgubiri', a afirmat un oficial de la curtea de apel.

Potrivit Reuters, această decizie ar putea avea un impact asupra cazului separat 'Clearstream', în care Sarkozy cere daune pentru un presupus complot împotriva sa înainte de alegerile prezidenţiale din 2007. Pe de altă parte, cei incriminaţi în acest caz, printre care se numără şi fostul premier Dominique de Villepin, au argumentat că statutul lui Sarkozy de preşedinte ar trebui să îi interzică să întreprindă acţiuni legale civile.

Nicolas Sarkozy a anunţat poliţia în septembrie 2008 după ce sume mici au început să îi dispară din cont. Fraudatorii au folosit detaliile bancare ale lui Sarkozy şi ale altor zeci de persoane pentru a plăti facturi telefonice. Cinci persoane au fost condamnate în această afacere.


Loading...
Citeste tot despre: