Satu Mare: Jumătate dintre hoţi rămân neprinşi

Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, numărul furturilor a rămas în acest an la fel cu cel de anul trecut, la fel şi numărul hoţilor prinşi de poliţiştii sătmăreni. În anul 2009, în primele 11 luni, au fost înregistrate 2.006 furturi, iar poliţiştii au prins 906 infractori, restul autorilor rămânând necunoscuţi. La fel se întâmplă şi în acest an, când oamenii legii au reţinut 1.117 hoţi, deşi au fost înregistrate 1.914 furturi. Cele mai multe infracţiuni de furt din judeţ sunt cele din locuinţe, peste 420 anual. Furturile din supermarketuri înregistrează însă anul acesta o creştere, de la 275 în 2009 la 312 în prezent. „O creştere se înregistrează la furturile din societăţile comerciale, magazine sau supermarketuri. Vorbim de diverse alimente sau bunuri. De asemenea, se efectuează în continuare cercetări în cauzele de furturi cu autori neidentificaţi şi se depun eforturi pentru depistarea acestora“, a declarat Ana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare. Şi furturile din autoturisme rămân o constantă, aproape 200 de sătmăreni fiind anual victime ale acestor infracţiuni.

De două ori mai mulţi hoţi prinşi de jandarmi

Jandarmii sătmăreni au întocmit anul acesta un număr dublu de dosare penale pentru furt faţă de anul trecut. „În acest an, jandarmii sătmăreni au intervenit în cazul a 45 de furturi, numărul de dosare penale întocmite de instituţia noastră fiind dublu faţă de anul trecut“, afirmă Camelia Lucuţ, purtătorul de cuvânt al Inspetoratului de Jandarmi al Judeţului Satu Mare. Ea mai spune că furturile din magazine sunt în topul cazurilor în care jandarmii au intervenit. „Se fură mezeluri, dulciuri, alcool, cafea sau ţigări, dar şi alte produse, care încap cu uşurinţă în buzunare sau poşete. Din păcate, în ultima vreme au crescut şi cazurile în care sunt implicaţi şi minori“, mai spune Camelia Lucuţ.

Ce se fură?

Palincă, porumb, animale, dulciuri, mezeluri, alcool, produse IT, odorizante, drujbe sau chiar arme au reuşit să fure în ultima lună hoţii sătmăreni. În data de 18 noiembrie, doi minori de 14 şi 17 ani şi un alt tânăr de 18 ani au furat opt oi de la stâna unui bărbat din Căuaş. Tot luna trecută un bărbat din Mădăras a fost reţinut în cazul a cinci furturi din locuinţe, prejudiciile fiind de peste 15.000 de lei. Într-un alt caz, de furt din autoturism, hoţul i-a condus pe poliţişti spre un adevărat depozit de arme aflat în maşina unui sătmărean. Megyesi Norbert, în vârstă de 20 de ani, a fost prins după ce a spart un autoturism furând trei din cele şapte arme pe care un infractor arestat le ascundea într-o maşină abandonată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net