Schior prins sub zăpadă de o avalanşă în zona cascadei Bâlea

Ultima actualizare:

Ora 19.30 După mai bine de şase ore, salvamontiştii sibieni ajutaţi de poliţişti cu câini de serviciu au sistat căutările în jurul orei 18. acestea vor fi reluate luni dimineaţă la ora 8, dar şansele ca tânărul să mai fie în viaţă sunt foarte mici.

Tânărul, salvamontist de loc din Râșnov era cu alţi patru prieteni şi schia într-o zonă foarte periculoasă, unde au loc mereu avalanşe. Cu toții au urcat sâmbătă dimineaţă la Bâlea Lac cu telecabina, ca să coboare pe schiuri. Pe un scoc, zăpada a luat-o la vale cu unul dintre ei.

"Noi am anunţat toată săptămâna că riscul de avalanşă este crescut, gradul patru. Nu aveau ce căuta acolo să schieze. Facem tot ce putem să îl găsim", a declarat pentru Adevărul de Seară şeful Salvamont Sibiu, Adrian David. 

Alertaţi de prietenii schiorului, primii salvamontişti care au intervenit au plecat de la Bâlea Lac cu telecabina, fiind coborâţi în zona avalanşei cu frânghii, deoarece există pericolul unei noi avalanşe şi astfel au şi ajuns rapid.

La Bâlea este o vreme primăvăratică, cu soare, iar zăpada s-a inmuiat. Dealtfel, din cauza vremii au fost amânate şi concursurile care trebuiau să aibă loc weekend-ul acesta la Bâlea Lac.

"Noi am amânat concursurile că e moale zăpada. Acum iar avem reclamă negativă. Lumea nu înţelege când nu are voie undeva, degeaba le spui că e periculos. Sperăm să fie salvat baiatul acela. Aici sus însă nu sunt probleme, dar când se vorbeşte de Bâlea şi de avalanşe, toată lumea se sperie", a spus Regina Klingeis, de la Cabana Bâlea Lac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net