Guvernatorul Californiei Arnold Schwarzenegger a sugerat luni că statul pe care îl conduce şi-ar putea reduce cheltuielile cu sistemul penitenciar prin trimiterea de deţinuţi fără acte în închisori din Mexic, relatează BBC News.


În comentariile făcute în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, el a părut a sugera că vor fi construite închisori speciale. Costurile construirii şi administrării închisorilor în Mexic ar fi de două ori mai mici decât în California, a spus Schwarzenegger. California are unul din cele mai aglomerate şi subfinanţate sisteme de detenţie din SUA.

Anul trecut, după izbucnirea unei revolte într-o închisoare, autorităţile au dispus dezvoltarea unui plan de punere în libertate 40.000 de cei 150.000 de deţinuţi închişi pentru maximum doi ani.

'Cred că putem face mai mult pentru sistemul penitenciar numai dacă am lua deţinuţi - spre exemplu, cei 20.000 de deţinuţi care sunt imigranţi ilegali aici - şi i-am duce în Mexic', a declarat Schwarzenegger.

'Plătim să se construiască închisori în Mexic. Şi apoi i-am duce acolo în închisoare pe imigranţii fără acte. Ar costa de două ori mai puţin să construieşti închisoarea şi să o conduci', a subliniat el.

'Am putea economisi astfel un miliard de dolari, care ar putea ajunge în învăţământul superior', a adăugat guvernatorul.

El a mai precizat că a permite sectorului privat să se implice în conducerea şi administrarea de închisori ar contribui de asemenea la reducerea costurilor.

La începutul acestei luni, guvernatorul Californiei a declarat stare de 'urgenţă fiscală', anunţând că este nevoie de reducerea severă a cheltuielilor pentru a diminua deficitul de 19,9 miliarde de dolari.


 
 
Loading...