Şcolăriţă din China, vrea să devină funcţionar corupt

Ultima actualizare:

O fetiţă în vârstă de numai şase ani din China a devenit celebră în prima zi de şcoală, declarând că vrea să devină "o funcţionară coruptă" atunci când va fi mare, a anunţat astăzi cotidianul Southern Metropolis Daily, relatează AFP.

"Când voi fi mare, vreau să fiu funcţionară", declară fetiţa, într-o înregistrare video postată pe site-ul internet al cotidianului. "Ce fel de funcţionar?", o întreabă apoi jurnalistul. "Un funcţionar corupt, deoarece funcţionarii corupţi au tot ce îşi doresc", răspunde ea.

Numeroşi utilizatori de internet s-au grăbit să sublinieze că "aspiraţiile" fetiţei reflectă o "realitate socială" în China, ţară afectată endemic de corupţie. Celelalte colege ale fetiţei au dat însă răspunsuri clasice, afirmând că vor să devină, de exemplu, învăţătoare.

Corupţia este una dintre principalele probleme cu care se confruntă Partidul Comunist aflat la putere de aproape 60 de ani, atât de mult, încât preşedintele Hu Jintao a avertizat că este vorba despre o problemă de viaţă şi de moarte pentru partidul unic.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net