Sculptează în sâmburi cu ace de seringă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sculptează în castane, sâmburi, orez şi acum vrea să treacă la boabe de mac.

Mureşeanul Ioan Astăluş şi-a expus la Luvru operele inedite. „În 2001, i-am sculptat portretul lui Iisus într-o castană", spune Astăluş.

Succesul i-a dat aripi şi în scurt timp a început să sculpteze în alune, fistic sau sâmburi de măsline.

Fascinat de Mihai Eminescu, sculptorul mureşean i-a făcut chipul în 39 de feluri. Toate în diferite boabe

A urmat apoi provocarea bobului de orez. „Ţin minte că foarte mult timp mi-a luat să găsesc bobul de orez potrivit. Am sortat zece kilograme de orez pentru a găsi bobul perfect", spune Astăluş.

simeon stalpnicul png

Trei luni a durat sculptura în sine. „Mai mult timp îmi ia meşterirea dălţilor pe care le fac din diferite ace de seringă", spune artistul.

Bobul de orez a ajuns anul trecut în Australia unde a fost cumpărat de un colecţionar. După ce s-a săturat şi de boabele de orez, Astăluş a început pregătirile pentru marea provocare a vieţii, sculptura pe un bob de mac.

„Am început de câteva luni antrenamentul la microscop şi deocamdată fac contururi pe cartilagii de la miei. Am reuşit după opt luni să-mi fac dăltiţele, tot din ace de seringă şi acum mă antrenez la fel ca şi chirurgii", spune Astăluş.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net