Scurtmetrajul "Căutare/Quest" al lui Ionuţ Piţurescu a fost selecţionat la Festivalului de la Cannes

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Produs anul trecut, la Sibiel, de Aristoteles Workshop, un program anual unic de training, dezvoltare şi producţie de film documentar, "Căutare/Quest", regizat de Ionuţ Piţurescu, este astăzi primul scurtmetraj menţionat în catalogul secţiunii "Quinzaine des Réalisateurs" a Festivalului de la Cannes de anul acesta.

Acesta a fost selecţionat alături de alte opt scurtmetraje din Suedia, Olanda, SUA, Franţa, Japonia, Canada şi Italia.

"Scurtmetrajul este despre două personaje din Munţii Apuseni care călătoresc cu o căruţă cu coviltir prin Câmpia Transilvaniei", povesteşte regizorul Ionuţ Piţurescu.

"Într-o seară, pe când treceam cu maşina cu mare viteză, văd căruţa, pe o alee dintr-un sat... M-am întors din drum şi am încercat să mă integrez în activitatea celor doi bătrâni, prefăcându-mă că fac fotografii, deşi nu mai era lumină pentru aşa ceva", îşi aminteşte Ionuţ momentul în care a început, de fapt, realizarea filmului.

simeon stalpnicul png

"Timp de opt sau nouă zile, a avut loc o cursă ca în «Sherlock Holmes». Ei apăreau şi dispăreau în diferite sate, uneori îi găseam seara şi nu puteam filma. Am încercat să le lăsăm un telefon mobil, dar nu ştiau să-l utilizeze, deci nu ne-a ajutat prea mult", povesteşte Ionuţ Piţurescu.

"Căutare/ Quest" este un film despre doi prieteni care au o căruţă, drept casă, şi un cal, drept tovarăş. Trăiesc simplu, fără lucruri împovărătoare, nu duc cu ei nici măcar un ceas.

Dar încă mai au timp, cum spune un vechi proverb asiatic. Fără să se potrivească locurilor prin care călătoresc, dispreţuiti, pricepuţi la lucruri de care nu prea mai e nevoie în societatea de azi, ei caută sensuri. Sau lipsa lor. (din catalogul “Quinzaine des Réalisateurs”, Cannes, 2010)

Filmările au început pe 7 septembrie şi au durat patru zile şi jumătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net