Şefii de la CFR: «Timişorenii au venit cu petarde în chiloţi»

Ultima actualizare:

Fundaşul dreapta al bănăţenilor, Eder Bonfim, a fost la un pas de tragedie, după ce o petardă aruncată din tribunele arenei din Gruia a explodat la doar câţiva centrimentri distanţă de locul unde se afla el.

Fotbalistul s-a prăbuşit imediat la pământ, însă, după intervenţia promptă a medicilor, şi-a revenit şi a continuat jocul. Speriaţi de consecinţele unui asemenea gest iresponsabil, oficialii CFR-ului şi cei ai Timişoarei îşi pasează vina de la unii la alţii, delimitându-se de astfel de manifestări.

Clujenii susţin că petarda a ajuns pe gazon aruncată dinspre sectorul unde erau suporterii bănăţeni. „După traiectorie, dar şi după culorile fumului degajat de aceasta, spun că a fost aruncată dinspre galeria lui Poli", a mărturisit pentru Click! preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Oficialii de pe Bega au sărit ca arşi auzind explicaţiile ardelenilor. „Cum să arunce cineva de la noi, când petarda a zburat de undeva de deasupra băncii noastre de rezerve, loc unde nu erau fanii de la Poli? Şi brichetele care l-au lovit pe Sabău tot de la noi au fost? Să fim serioşi! Problema este cum de s-a permis să se intre cu aşa ceva în stadion. Să ne gândim logic: era un gard de vreo 20 metri înălţime şi petarda a fost aruncată la vreo 100 metri distanţă. N-ai cum să arunci decât dacă ai vreun instrument de balistică", a precizat şi Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al celor de la Timişoara.

Clujenii resping total acuzaţiile venite dintre Banat şi spun că măsurile de securitate au fost cele normale: "La începutul partidei s-au făcut controale amănunţite. Chiar au fost depistaţi doi suporteri ai lui Poli care aveau petarde în chiloţi. Lor li s-au făcut dosare penale. Mai mult ce puteam să facem? Să-i dezbrăcăm la piela goală? Dacă au ajuns chiar până a-şi ascunde petardele în chiloţi... Pentru noi este clar faptul că ei au venit cu astfel de lucruri", a replicat Mureşan.

Bonfim putea rămâne cu traume

Brazilianul Bonfim a fost supus ieri dimineaţă unor investigaţii medicale amănunţite. „A stat câteva ore la doctor, dar e în afara oricărui pericol. A avut noroc, pentru că se putea întâmpla o tragedie. Chiar i-au spus şi medicii că dacă-l lovea petarda putea rămâne cu traume toată viaţa", a spus Gheorghe Chivorchian.

Au dat degeaba 100.000 €

Arena din Gruia beneficiază de un sistem ultramodern de monitorizare, care a costat 100.000 de euro, cu 36 de camere, 32 fixe şi 4 mobile. Interesant este faptul că şefii clujenilor spun că din imaginile surprinse de camere nu se poate recunoaşte persoana care a aruncat petarda.

„Ne-am tot uitat, dar nu se poate vedea cine a comis un asemenea gest. Eu nu mă pricep foarte bine, dar cei care se ocupă mi-au spus că nu au cum să-l indentifice pe făptaş", a comentat Mureşan.

Firma de pază îşi asumă incompetenţa

Teodor Pop Puşcaş, şeful PP Protect, firma care asigură ordinea la stadion, şi-a asumat răspunderea. „S-au făcut toate demersurile pentru a identifica persoanele responsabile de aprinderea de torţe şi aruncarea acestora în teren. Stewarzii noştri au efectuat un control riguros, dar ne asumăm răspunderea pentru că acele persoane au intrat. E clar că nu trebuia să intre, nu pot să spun că nu avem nicio vină", a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net