Senzaţional! Rămasă fără pui, o căţea a adoptat doi purceluşi - VIDEO

Ultima actualizare:

Dragostea maternă nu cunoaşte limite! Aşa s-ar putea spune după ce asculţi din gura oamenilor povestea căţeluşei Florica. Localnicii din Picior de Munte se închină şi spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva şi că ar fi un semn de la Dumnezeu, care vrea să arate oamenilor că trebuie să devină mai buni, mai îngăduitori, scrie Adevărul de Seară Târgovişte.

„Nu mi-a fost dat să văd aşa ceva vreodată. Imaginile m-au lăsat perplex. O căţea care alăptează doi purcei, nu găseşti chiar pe toate drumurile", ne-a mărturisit Liviu Minescu, cel care a surprins pe peliculă ineditele secvenţe.

Căţeluşa se comportă cu purceii, ca şi cum ar fi puii ei

Rada Petre are 78 de ani. Oamenii din sat o strigă tanti Riţa. S-a minunat când a văzut afecţiunea pe care a nutrit-o căţeluşa Florica pentru purcei, dar a spus că nu o să tolereze aşa ceva.

„Am luat purceii de la un băiat din sat. Să-i cresc. Probabil că erau abia înţărcaţi de au tăbărât pe căţeluşă", spune tanti Riţa.

Florica nu a fost deloc deranjată de faptul că cei doi grofei nu-i dau pace prin curte. Se comportă ca şi cum ar fi puii ei, care au dispărut cu puţin timp în urmă. De fapt, cum este încă obiceiul la ţară, stăpânii s-au descotorosit de bietele animale. Căţeluşa, văzând cum se zbenguie purceii prin curte, s-a ataşat de ei imediat şi, într-un acces de înţelegere maternă, i-a lăsat să sugă vârtos. Tanti Riţa nu are de gând să permită ca această legătură nefirească să continue. Fiecare îşi va relua locul şi rolul în ogradă. Căţeluşa Florica pe lanţ, iar cei doi purcei în coteţ.

CLICK AICI PENRU A O VEDEA PE CĂŢELUŞA FLORICA ALĂPTÂNDU-I PE CEI DOI PURCELUŞI

Fenomenul este unic în judeţ

Locuitorii satului Picior de Munte sunt recunoscuţi în tot judeţul ca buni crescători de porcine şi negustori înrăiţi. În ultima vreme, legislaţia nu le-a mai permis să practice comerţul cu porci, dar asta nu i-a oprit să-şi continue activitatea în ciuda organelor de control. Nu de puţine ori, inspectorii Poliţiei Sanitar-Veterinare i-au fugărit prin târguri şi oboare, le-au confiscat porcii şi i-au eutanasiat.

Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Dâmboviţa, a zâmbit când a auzit că tocmai la Picior de Munte s-a întâmplat minunea cu adopţia purceilor de către o căţeluşă. Ne-a spus că în Dâmboviţa nu a auzit să se mai fi întâmplat vreodată un fenomen asemănător.

„Am mai văzut pe la televizor că o leoaiacă a adoptat puii altei specii, dar până acum n-am auzit de vreo căţea care să alăpteze purcei", spune Sandu Tolea.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net