Sezon fierbinte pentru cinefili! Vezi blockbusterele acestei veri - VIDEO

Ultima actualizare:

Producătorii de la Hollywood au pregătit un meniu complet pentru sezonul cald. Ingredientele constă în actori talentaţi şi sexy, explozii şi acţiune, comedii romantice, supereroi care vor să salveze lumea, dar şi noi „episoade" din serii animate de succes, precum „Shrek" şi „Toy Story", scrie Adevărul.

Vinerea viitoare, concomitent cu premiera mondială, „Iron Man - Omul de oţel 2" îl readuce în România pe Robert Downey jr în rolul multimiliardarului genial Tony Stark, care se va confrunta cu doi noi răufăcători. Este vorba de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), o spioană în domeniul armamentului, şi Whiplash (Mickey Rourke), un inventator rus. „Iron Man" este filmul cu cele mai mari încasări din cariera lui Downey jr şi pelicula care l-a readus în atenţia publicului şi a producătorilor, după o perioadă tulbure de consum de alcool şi de droguri. Din distribuţia peliculei mai face parte şi Gwyneth Paltrow - Pepper Potts, secretara şi iubita lui Stark.

Remake-uri şi reinterpretări

Din aceeaşi categorie a peliculelor adaptate după benzi desenate face parte şi „Jonah Hex", cu Josh Brolin şi Megan Fox, pe care românii îl vor putea vedea în septembrie, deşi în SUA va fi lansat în iulie.

O nouă adaptare, de data aceasta după un faimos joc video, este şi „Prinţul Persiei: Nisipurile timpului", cu Jake Gyllenhaal şi „fata Bond" Gemma Arterton. Acesta va fi disponibil pe marile ecrane la sfârşitul lunii mai.

Hollywoodul nu prea riscă în sezonul de blockbustere, ci propune reţete deja încercate şi încununate de succes. Este cazul şi peliculei „The A-Team", o adaptare după serialul cu acelaşi nume din anii '80.

Distribuţia îi include pe Liam Neeson, Bradley Cooper şi Jessica Biel, membrii unei echipe a forţelor speciale care este dată în urmărire generală pentru o crimă de care nu este responsabilă. „The A-Team" promite multe explozii, lupte şi adrenalină, dar şi momente pline de umor pe parcursul misiunii echipei care încearcă să-şi demonstreze nevinovăţia.

Un alt film bazat pe un serial, de data aceasta animat, este „The Last Airbender", regizat de M. Night Shyamalan, creatorul celebrului „Al şaselea simţ". În pelicula fantastică joacă şi Dev Patel, eroul din „Vagabondul milionar", în rolul unui vrăjitor malefic.

Jaden Smith, fiul lui Will Smith, este noul „Karate Kid", care s-a mutat cu mama lui la Beijing. Copilul va învăţa să se apere de la un maestru jucat de Jackie Chan. Jaden şi-a dovedit deja talentul pe marele ecran alături de tatăl său, în pelicula „În căutarea fericirii".

Şi Russell Crowe revine la cinema, în rolul „haiducului" Robin Hood. Având în vedere că ultima dată când a colaborat cu regizorul Ridley Scott, la „Gladiatorul", pelicula a câştigat cinci Oscaruri, „Robin Hood" are toate şansele să iasă învingător şi la box-office. Marian a lui Robin Hood este interpretată de Cate Blanchett, şi ea câştigătoare a unui Oscar.

Revenirea eroilor îndrăgiţi

Angelina Jolie revine la specialitatea ei, filmele de acţiune, în „Salt", povestea unei agente secrete al cărei soţ este răpit. Considerată o trădătoare, Salt fuge de foştii ei colegi, încercând să-l salveze pe bărbatul pe care îl iubeşte.

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) şi prietenele ei pleacă în vacanţă în Dubai, în „Totul despre sex 2". Deşi legile stricte din Emirate le-au pus beţe-n roate la filmări celor patru femei şic din New York, noua peliculă va fi la fel de dezinvoltă şi plină de probleme sentimentale ca anterioara. „Consorţii" eroinelor se întorc şi ei, dar se vor confrunta cu noi bărbaţi care le ispitesc pe soţiile şi iubitele lor.

După 11 ani de pauză, jucăriile o iau razna în „Toy Story 3". Tom Hanks şi Tim Allen vor fi din nou vocile lui Woody, respectiv Buzz Lightyear.

Acesta din urmă va construi o armată de jucării menită să-l salveze pe prietenul lui răpit de un colecţionar de figurine.

Căpcăunul Shrek (voce Mike Myers) şi soţia lui, Fiona (voce Cameron Diaz), au parte anul acesta de ultimele aventuri în ţara poveştilor, pentru că „Shrek Forever After" închide celebra serie de animaţie.

Comedii romantice cu spioni

Nu în ultimul rând, vampirul Edward şi adolescenta Bella trăiesc o nouă etapă a poveştii lor de dragoste în cel de-al treilea film din seria „Amurg", numit „Eclipsa".

Trendul din 2010 în ceea ce priveşte comediile romantice se referă la femei obişnuite, dar superbe, angrenate fără ştirea lor în spionajul in- ternaţional.

În „Killers", Katherine Heigl cunoaşte bărbatul perfect, jucat de Ashton Kutcher, se căsătoreşte cu el, dar abia ulterior află că acesta este un spion de top. În acelaşi timp, în „Knight and Day", Cameron Diaz se îndrăgosteşte de Tom Cruise, dar nu are timp să se bucure de sentimentele ei, pentru că bărbatul este urmărit de o organizaţie misterioasă.

Calendarul premierelor

30 aprilie - Iron Man 214 mai - Robin Hood28 mai - Prinţul Persiei: Nisipurile timpului4 iunie - Totul despre sex 211 iunie - Killers18 iunie - Toy Story 325 iunie - The A-Team2 iulie - Saga Amurg: Eclipsa9 iulie - Predators16 iulie - Shrek Forever After23 iulie - Knight and Day30 iulie - Inception6 august - The Last Airbender20 august - Salt3 septembrie - The Karate Kid10 septembrie - Jonah Hex.

Originalitate în doze mici

Cea mai misterioasă premieră a verii, „Inception", vine de la Christopher Nolan, regizorul filmlui „Dark Knight". Eroul principal este jucat de Leonardo DiCaprio, dar nimeni nu ştie exact despre ce este vorba în film.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net