Şi animalele se apără de porcină

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Panica produsă de gripa porcină a atins şi grădina zoologică din Bucureşti. Considerate animalele cele mai predispuse în a contracta boala, maimuţele au fost băgate în carantină.

Cum vitamina C este luptătorul cel mai eficace împotriva răcelii de orice fel, toate maimuţele de la ZOO au fost trecute pe o cură intensivă de citrice.

Cercopitecii, babuinii, macacii şi chiar cimpanzeul Joe primesc de două ori pe zi, în afară de masa normală, lămâi, portocale şi grapefruit.

simeon stalpnicul png

"Titi se strâmbă şi nu vrea de nici un fel lămâi, dar are lipici la feliile de grapefruit. Carina în schimb adoră portocalele", ne descrie îngrijitoarea Liliana Ene cum au întâmpinat cei doi cercopiteci cura de citrice.

Mai citește:

Ei sunt noile vedete de la ZOO!

Dragoste mare la Zoo!

Turişti, la doar câţiva centrimetri de botul unui leu înfometat

Cel mai nemulţumit este cimpanzeul. Membrii familiei de macaci îşi fac „salată de fructe", dar de departe babuinii sunt cei mai bucuroşi.

„Când mănâncă Luana şi Gigel grapefruit îţi fac poftă. Luana este o doamnă şi decojeşte feliile, nu le mănâncă şi coaja", explică Liliana tabieturile celor mai pofticioase maimuţe.

Această mască omoară viruşii într-un minut

În lipsa vaccinului, masca de protecţie a rămas singurul nostru aliat în lupta cu virusul ucigaş. Deocamdată, avem la îndemână doar două tipuri de mască: cea chirurgicală şi cea de protecţie, cu filtru.

simeon stalpnicul png

De luna viitoare, vom găsi în farmacii o mască mult mai performantă.

E vorba de prima mască antivirală de filtrare a respiraţiei. Aceasta omoară 99,99% din virusurile gripale, care intră în contact cu ea, inclusiv virusul AH1N1, în interval de un minut, datorită stratului antiviral VirucoatTM, aflat pe suprafaţa exterioară.

Mai citește:

68 de cazuri noi de gripă porcină, aproape 1.500 de români bolnavi

Botoşani: O şcoală şi o grădiniţă au fost închise de gripa porcină

Botoşani: Şapte persoane s-au îmbolnăvit de gripă porcină în UcrainaIaşi: Trei pacienţi cu gripă porcină sunt internaţi în stare gravăTârgovişte: Încă o şcoală închisă din cauza gripei porcineAlba Iulia: Gripa porcină a închis cel mai mare liceu

Masca "ActiProtect" este de unică folosinţă şi este eficientă pe durata întregii zile. Deocamdată, producătorul nu i-a stabilit un preţ.

Aşa se pune corect masca

image
image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net