Și-au extirpat stomacul ca să scăpe de cancer

Ultima actualizare:

Meeta Singh (25 ani) şi sora ei Ravindra (29 ani) suferă de o maladie rară, cu transmitere ereditară, cu 80% şanse ca ambele femei să se îmbolnăvească de cancer gastric.

Se pare că boala a făcut deja victime în familia lor: tatăl lor, doi unchi, un verişor şi chiar bunica fetelor au murit în urma ciudatei "moşteniri" de familie.

Testele au descoperit prezenţa mutaţiei genetice doar la sora mai mare, însă şi Meeta a hotărât să renunţe la stomac, "fiind un preţ mic, pentru o viaţă sănătoasă".

Medicii le-au extirpat stomacurile şi au racordat esofagul direct la intestinul subţire. De asemenea, li s-a spus fetelor că vor slăbi cu până la 20% din masa corporală, imediat după operaţie, datorită regimului alimentar şi tratamentului cu vitamine, însă în timp viaţa lor va reveni la normal.

"Nu vor suferi foarte mult din cauza lipsei stomacului, întrucât funcţia principală a acestuia este de a depozita mâncarea şi mai puţin de digestie a alimentelor. Aceasta are loc în mare parte, în intestinul subţire", a explicat Simon Dexter, unul din medicii fetelor.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net