10 idei ieftine pentru un decor de primăvară

Ultima actualizare:
Decor de primavara
Decor de primavara

Perne decorative şi covoraşe în nuanţe de verde crud, perdele şi feţe de masă vaporoase, multe flori proaspete, frumos mirositoare, acestea sunt doar câteva lucruri care dau un aer de primăvară locuinţei tale. Designerul Cristina Joia îţi dă câteva idei de decoraţiuni ieftine şi uşor de realizat.

Nu este important doar să aduci lucruri noi în casă pentru a realiza un decor de primăvară. În primul rând trebuie să le iei pe cele care amintesc de iarnă.

 Renunţă la lumânările parfumate sau la odorizantele de cameră cu miros de brad şi alege, în schimb, miresme naturale. Umple vazele cu flori proaspete, parfumate.

 Cizmele şi hainele grele de iarnă pe care le ţineai până acum pe cuierul şi în pantofarul de pe hol, le poţi împacheta şi depozita în locuri mai ferite. Spaţiul se va elibera.

Aeriseşte, lasă lumina să pătrundă în casă, curăţă ferestrele şi pervazul acestora.


    Decor de primavara
Decor de primavara

Schimbă draperiile din materiale groase cu unele din materiale diafane, aerisite, semitransparente. Cumpără câţiva metri de material cu imprimeuri florale şi confecţionează-ţi draperii noi. Din acelaşi material poţi face huse pentru scaunele vechi.

Nu uita de feţele de masă. Cu cât sunt mai vaporoase şi din materiale naturale (in, bumbac), cu atât mai bine. Alege motive florale!

Aspectul neutru şi vechi al canapelei va fi înviorat cu câteva pernuţe în culori contrastante, vii. Dacă bugetul nu-ţi permite să faci asta, poţi încerca să schimbi aspectul pernuţelor deja existente aplicând pe husa lor câteva flori din material textil. Alege o culoare cât mai apropiată de cea a husei.

Poţi vopsi un singur perete într-o culoare accent, care va schimba enorm aspectul general. Sau îl poţi decora cu o fâşie îngustă de tapet, cu motive florale, din  tavan până la podea.

Plantele aduc viaţă în casa ta. Ghiocei, lalele, zambile, toate acestea îţi dau acel aer al venirii primăverii. Le poţi pune peste tot, prin casă, mai ales în camera de zi. Poţi să realizezi chiar tu o decoraţiune dintr-un coş de răchită, pe fundul căruia pui o folie de plastic, puţin pământ fertilizat în care să plantezi zambile, lăcrămioare, panseluţe sau narcise

Dar nu numai locuinţa trebuie un pic reamenajată, ci şi veranda sau balconul. Cumpără ghivece cu flori de primăvară, cu bulbi de zambile sau narcise. Iar dacă ai o măsuţă şi două scaune, te poţi instala aici în zilele însorite.

Dacă pe timpul iernii obişnuiai să-ţi decorezi bucătăria cu diverse coşuri cu fructe, înlocuieşte-le acum cu ridichi, castraveţi sau fructe de sezon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net