10 reguli de convieţuire în cuplu

Ultima actualizare:

    E bine ca fiecare să mai lase de la el şi să fie atent la nevoile celuilalt
E bine ca fiecare să mai lase de la el şi să fie atent la nevoile celuilalt

Sunteţi un cuplu la început de drum şi aţi decis să vă mutaţi împreună? Ei, acesta este cu adevărat un punct de cotitură. Dacă amândoi veţi şti să vă purtaţi bine şi respectaţi nişte reguli, relaţia are mari şanse de viaţă lungă.

Mutatul împreună are avantajele lui, pentru un cuplu. Îi responsabilizează pe cei doi, îi apropie, pentru că vor trage amândoi în aceeaşi direcţie. În plus, veţi economisi banii, plătind aceeaşi chirie, aceeaşi întreţinere, dar şi timp, pe care înainte îl pierdeaţi pe drumuri între cele două locuinţe. Riscurile sunt să vă descoperiţi defecte pe care până acum aţi putut să le ascundeţi, să vă sufocaţi reciproc, să fiţi nevoiţi să renunţaţi la unele obiceiuri. Nu şi dacă respectaţi sfaturile de mai jos.

- Acomodaţi-vă unul după altul, fiţi maleabili, înţelegători, răbdători.

- Respectaţi-vă unul altuia tabieturile şi nevoia de intimitate.

- Nu vă certaţi cine face mai multă treabă în casă! Sarcinile, de la bun început, trebuie împărţite, pentru a nu exista discuţii.

- Continuaţi să ieşiţi în oraş, cu prietenii. Dacă v-aţi mutat împreună, nu înseamnă să vă îngropaţi între cei patru pereţi.

- Respectă-i celuilalt independenţa. Lasă-l să mai iese cu băieţii la o bere sau las-o cu fetele la cumpărături. Cicălelile, gelozia şi tendinţa de a sta 24 de ore din 24 cu celălalt poate duce la o stare de sufocare.

- Nu fi dezordonat/ă. Dacă înainte obişnuiai să mai laşi farduriile nespălate în chiuvetă sau să-ţi arunci hainele prin toată casa, acum, din respect pentru celălalt, trebuie să ai mai multă grijă.

- De asemenea, nu acapara toate sertarele din dulap. Totul trebuie să fie împărţit echitabil.

- Nu vă certaţi pe televizor. Sunteţi doi şi fiecare trebuie să îşi satisfacă mici dorinţe, nu e corect să îl acapareze doar unul.

- Atunci când vă mutaţi într-o locuinţă nouă pentru amândoi, e bine să amenajaţi un spaţiu neutru - nici prea roz, nici prea negru. Renunţă la accesoriile ultra feminine şi la zecile de animăluţe de pluş, dar nici el să nu acapareze tot spaţiul cu bozele, electronicele, CD-urile sau accesoriile pentru sport.

- Nu în ultimul rând, atenţie la igienă! Dacă înainte erai mai neglijent/ă, acum poate e o bună ocazie să ai mai multă grijă de tine, să fii mereu aranjată, cochetă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net