14 ani şi 10 luni la închisoare, pentru femeia care a torturat doi copii. I-a băgat cu capul în toaletă şi i-a tăiat

Ultima actualizare:

    S-a aflat abia când fetiţa de 4 ani a ajuns la spital cu măna aproape putrezită
S-a aflat abia când fetiţa de 4 ani a ajuns la spital cu măna aproape putrezită

Un monstru, nu asistent marternal. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Fănica Grădinaru să stea 14 ani şi jumătate în spatele gratiilor pentru că a torturat pe cei doi copiii luaţi în asistenţă maternală. Îi băga cu capul în vasul de toaletă, i-a bătut crunt şi i-a  tăiat pe corp.

Chinul celor doi copilaşi părăsiţi de părinţi a început în 2007 şi a durat doi ani. Fănica Grădinaru era asistent maternal şi a primit în grijă o fetiţă de patru ani şi un băieţel de opt ani. În loc să îi îngrijească, femeia ajutată şi de soţul ei, Mitică, au torturat pe micuţi în cele mai oribile feluri, scrie Mediafax. 

I-a băgat cu capul în vasul de toaletă, i-a lovit cu capul de diferite obiecte, i-a scufundat în cadă, i-a ţinut dezbrăcaţi afară, în frig, noaptea, i-a înfometat şi i-a tăiat pe corp.

Totul a ieşit la iveală în momentul în care copila a ajuns la spital cu mâna aproape putrezită.

fanica gradinaru
fanica gradinaru

 În acest caz au fost trimise în judecată şi asistentele sociale Marinela Constantin şi Ana Moise, angajate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi neglijenţă în serviciu, iar Viorica Pandele pentru neglijenţă în serviciu şi omisiunea sesizării organelor judiciare, informează Mediafax.

În acelaşi dosar a fost judecat şi psihologul Maria Popescu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, favorizarea infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare şi medicul de familie Ana Cristina Mitişor, pentru fals intelectual.

Acestea întocmeau documente că ar fi vizitat copiii pentru a evalua dacă sunt bine îngrijiţi, dar nu fuseseră o zi să îi vadă şi astfel a fost posibil ca torturile să aibă loc timp de doi ani.

Fănica Grădinaru a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, la patru ani şi şase luni şi, respectiv, la trei ani pentru rele tratamente aplicate fetiţei şi băieţelului pe care îi avea în grijă, precum şi la un an de închisoare pentru uz de fals.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus contopirea pedepselor şi a adăugat, la pedeapsa cea mai grea, de 12 ani de închisoare, un spor de doi ani şi zece luni închisoare, urmând ca Fănica Grădinaru să execute 14 ani şi zece luni de închisoare. Decizia este definitivă, informează Mediafax.

Femeia-monstru este deja la închisoare, din 5 octombrie 2009, dar spera să iasă curând.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net