38 de liceeni din Germania şi Irlanda au venit în România să muncească pe şantier

Ultima actualizare:

    Elevii şi-au strâns singuri banii necesari finanţării acestei "vacanţe" la noi în ţară
Elevii şi-au strâns singuri banii necesari finanţării acestei "vacanţe" la noi în ţară

38 elevi de la mai multe licee din Irlanda de Nord și Germania muncesc pe șantierul Habitat for Humanity din Ploiești pentru a oferi șansa unor familii cu venituri mici să înceapă o viață nouă. Liceeni, cu vârste între 16 și 18 ani, muncesc între 29 iunie și 4 iulie la structura de cărămidă pentru cele patru locuințe.

Liceeni, coordonați de profesori, au pregătit vizita în România încă de acum o jumătate de an. Ei au organizat diferite evenimente pentru a strânge banii necesari pentru costurile logistice, dar șidonațiacare va ajuta laridicarea locuințelor din Ploiești.Ross Moore, 17 ani, din Irlanda de Nord a gătit prăjituri pe care le-a vândut rudelor și vecinilor.Un grup de cinci băieți mai îndrăzneți s-au cățărat pe cea mai înaltă clădire din Irlanda, Obel Tower, iar o companie locală le-a sponsorizat călătoria în România.Alți elevi au strâns o parte din bani din bacșișul primit la casele de marcat din supermarketuri, acolo unde au ajutat cumpărătorii să își pună alimentele în plase.

Voluntarii sunt încântați de România și de efortul pe care îl depun cu bucurie pe șantier:“Prima impresie este că România este o țară foarte frumoasă și primitoare. Munca grea se compensează cu atmosferă extraordinară de pe șantier și cu muncitorii Habitat for Humanity care ne ajută la fiecare pas.”, spune Ana Coogan, 17 ani, din Irlanda de Nord.

Theresa are 18 ani şi este din Germania
Theresa are 18 ani şi este din Germania

“Este o cauza foarte bună pentru care să depunem efort. Este o satisfacție foarte mare să vedem progresul muncii noastre”, mărturisește Theresa, 18 ani, din Germania. Profesorul care însoțește elevii din Germania se află la a patra excursie de voluntariat organizată cu Habitat for Humanity România „Mă bucur mult să muncim la ridicarea locuințelor de aici. Oamenii prietenoși ne fac să ne simțim foarte bine și să ne dorim să revenim”, spune Simon Brodie.

După o săptămână petrecută pe șantier, voluntarii se vor bucura de vizite la Slănic Prahova, Bran și București.

Echipa din Irlanda de Nord
Echipa din Irlanda de Nord

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești,Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2016.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net