5 sfaturi despre cum să cureţi şi să întreţii jaluzelele

Ultima actualizare:

Aspiră praful cu aspiratorulCând aspiri covorul sau mocheta, poţi aspira şi jaluzelele folosind însă peria cea mică cu care este dotat aparatul. Nu folosi o putere mare de aspirare pentru că rişti ca lamelele, care sunt foarte subţiri şi uşoare, să fie îndoite şi rupte. Periază de sus în jos, pe verticală şi pe orizontală. Nu apăsa foarte tare pentru că lamelele din plastic sunt sensibile şi se pot deteriora.

Curăţă fiecare lamelă în parteDupă ce ai îndepărtat stratul de praf, curăţă în profunzime fiecare lamelă folosind o lavetă umedă şi puţin detergent. Dacă nu ai lavetă, poţi şterge şi cu un burete de bucătărie sau cu o cârpă curată din bumbac. Ai grijă ca între almele să nu rămână aţe sau scame.

Foloseşte cu încredere detergentulÎn cazul în care jaluzelele sunt foarte murdare, acestea trebuie demontate de la fereastră şi puse la înmuiat în apă caldă cu detergent. Atenţie cum manevrezi jaluzelele pentru că se pot defecta. Atenţie mare şi la firele care susţin lamelele şi le pliază pentru a nu se încâlci.

Spală sub jetul de la duşDacă te grăbeşti sau nu vrei să le ţii în apă la înmuiat, poţi pune jaluzelele sub jetul de la duş. Astfel, apa murdară se va scurge de pe ele şi se vor curăţa mult mai repede decât dacă ar fi fost lăsate la înmuiat.

Nu usca jaluzelele în lumina directă a soarelui Pune la scurs jaluzelele nu înainte de a le şterge de apă cu o cârpă moale, uscată. Apoi, după ce apa s-a scurs bine, aşază-le la uscat. Evită lumina directă a soarelui pentru că, în timp, se vor decolora.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net