5 sfaturi să-ţi protejezi hainele de iarnă de molii

Ultima actualizare:

Scoate din când în când hainele la lumină - Ştiai că moliilor nu le place lumina? Scoate o dată pe săptămână, pentru câteva ore, hainele din dulap şi întinde-le pe balcon la aer curat şi lumină. Scutură puloverele şi perie paltonul sau pardesiul.

Foloseşte lavandă şi cedru - Punguţele cu lavandă şi bilele de cedru sunt produse naturale care combat cu succes insectele. Mai mult, nu sunt toxice, miros plăcut şi se găsesc aproape în orice magazin. Uleiul de cedru ucide larvele iar lavanda acţionează ca repelent.

Spală hainele imediat ce s-au murdărit – Nu aştepta să se umple coşul cu ruife murdare pentru a le pune pe toate la spălat! În ceea ce priveşte lâna, trebuie să şti că poate dezvolta molii foarte repede chiar în coşul cu rufe.

Păstrează curăţenia în dulap – dacă aspirăm şi curăţăm doar ce se vede, vom lăsa moliilor colţuri şi crăpături în care se pot înmulţi (colţurile dulapurilor, covorul de sub masă etc). Scoate sertarele dulapurilor şi aspiră-le bine! De asemenea, aspiră covorul şi pe.-o parte şi pe alta. Şi, nu uita să goleşti sacul aspiratorului.

Foloseşte ulei de dafin – tamponează cu puţin ulei de dafin colţurile sertarelor din dulapul cu haine. Acest produs va ţine la distanţă insectele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net