6 sfaturi ca să cureţi casa pentru a nu te îmbolnăvi de gripă

Ultima actualizare:

    Dacă ai casa curată şi dezinfectată, vei ţine la distanţă gripa şi virozele
Dacă ai casa curată şi dezinfectată, vei ţine la distanţă gripa şi virozele

Pentru a ne proteja sănătatea, în această perioadă rece a anului trebuie să acordăm o mare importanţă curăţeniei din locuinţa noastră. Asta pentru a îndepărta toate bacteriile şi toţi microbii care ar putea să ne îmbolnăvească de gripă. Uite cum să-ţi faci casa lună!

1. Nu intra încălţat în casă!În momentul în care intrăm în casă, este extrem de important să ne descălăţăm. În acest fel, evităm introducerea microbilor aduşi de afară pe încălţăminte. Chiar înainte de a intra în casă este bine să avem un covoraş pe care să ne ştergem pantofii. Nu în ultimul rând, după ce intrăm în locuinţă este bine să ne schimbăm de hainele cu care am fost afară. În nici un caz nu te aşeza pe pat îmbrăcat cu hainele de stradă.

2. Foloseşte şerveţele şi geluri dezinfectanteZonele cele mai murdare, pline de microbi, bacterii şi virusuri sunt clanţa uşilor şi a ferestrelor, telecomanda, telefonul mobil, brelocul cheilor, tastatura calculatorului, mânerul aparatelor electrocasnice etc.  Cel puţin o dată pe săptămână curăţă aceste obiecte folosind şerveţele şi geluri dezinfectante destinate situaţiilor în care nu avem la îndemână apă şi săpun.

3. Nu pune şacoşa cu cumpărături pe masăAi fost la cumpărături şi ai încărcat produsele alimentare în sacoşe. Apoi, ai pus sacoşa jos, pentru a achita banii la casă, pentru a căuta în geantă cheile sau telefonul. În acel moment, pungile cu cumpărături au intrat în contact cu asfaltul, scările de bloc, podeaua magazinului etc. Este interzis ca atunci când ajungi acasă să aşezi sacoşa cu produse alimentare pe masă sau pe scaune!

4. Atenţie la musafiriÎncearcă în această perioadă să mai răreşti vizitele la prieteni şi să încerci să numai primeşti foarte mulţi musafiri. Este posibil ca una dintre aceste persoane să fie bolnavă dar să nu aibă în prezenţa ta nici un simptom. Şi chiar dacă l-ai vedea tuşind, nu poţi să-l dai afară din casă, nu?

5. Curăţă covoarele mai desCovoarele şi mochetele reprezintă locul ideal unde se pot asunde germenii şi microorganismele dăunătoare pentru organism. Periodic, du covorul, mocheta sau carpetele la curăţătorie deoarece numai cu aspiratorul nu se pot îndepărta toţi microbii. Între două curăţări efectuate de profesionişti, aspiră-l mai des şi curăţă-l folosind apă şi oţet.

6. Foloseşte un aspirator cu filtrare prin apăDacă este fabricat din material textil, cand goleşti sacul aspiratorului poartă mănuşi şi mască chirurgicală de protecţie pentru a nu inhala praful. Nu scutura sacul aspiratorului în baie sau în balcon ci doar afară! Spală-l de fiecare dată după ce îl scuturi. Este indicat să foloseşti saci de hârtie de unică folosinţă sau să cumperi un aspirator cu filtrare prin apă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net