6 sfaturi ca să cureţi covorul

Ultima actualizare:

Mătură şi aspirăÎnainte de a începe munca propriu zisă,  trebuie să ştii că mocheta şi covorul se mătură şi se aspiră foarte bine. Este recomandat să foloseşti un aspirator care funcţionează cu apă. Astfel, praful nu va fi absorbit şi eliminat din nou în cameră. Însă, dacă nu ai un astfel de model de aspirator, ar trebui să fii foarte atent la sacul în care se adună praful. Acesta ar trebui să fie de unică folosinţă sau, dacă nu, măcar să fie foarte curat.

Scoate covorul pe bătătorDacă observi că aspiratorul nu face faţă volumului mare de praf, este indicat să scoţi covorul în faţa blocului, pe bătător. În aer liber acesta se va curăţa mult mai bine, se va aerisi şi va mirosi a proaspăt. Atenţie! Nu lăsa covorul să stea la soare. Căldura excesivă şi razele soarelui ar putea să-l decoloreze.

Periază-l cu atenţie Covorul, după ce a fost aspirat şi aerisit, se periază cu o perie specială înmuiată într-o soluţie formată din apă şi oţet. În timpul perierii vei îndepărta firele de păr si scamele care s-au prins între fibrele ţesăturii. Mai mult, covorul va deveni mai moale şi mai pufos, culoarea lui va fi mai puternică. Prin periere, ajuti fibrele să nu se tocească şi sa nu se subtieze. Atenţie! Nu freca foarte puternic pentru a nu distruge ţesătura!

Curăţă mocheta cu varzăCum împrospătîm culoarea? Folosind o jumătate de varză proaspătă. Freacă bine covorul cu o jumătate de căpătână de varză proaspătă insistând în zonele care şi-au pierdut din strălucire. Aspectul tern al covorului sau mochetei va dispărea, lăsând în urmă culorile vii.

Sarea grunjoasă împrospătează culorileŞi sarea se foloseşte cu succes la împrospătarea culorilor. Presară pe covor sau mochetă sare grunjoasă umedă şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, perie covorul folosind o perie specială. Ultimul pas? Aspiră covorul foarte bine! Sarea va dispăreă lăsând în urmă culori reîmprospătate.

Bicarbonatul îndepărtează mirosul stătutUneori covorul emană un miros stătut de parf. Presară peste el bicarbonat de sodiu şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, aspiră foarte bine!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net