7 sfaturi ca să faci curăţenie lună în casă după Sărbători

Ultima actualizare:

    Curăţenie după Sărbători
Curăţenie după Sărbători

Au trecut sărbătorile, s-au dus şi petrecerile! Acum  este momentul să faci curat şi să-ţi pui casa la punct: bucătăria, camerele, holurile, chiar şi balconul.  Uite ce trebuie să faci pentru o casă curată lună.

Curăţă bucătăria. Aspiră, spală pe jos, iar apoi curăţă mobila. Dacă aceasta este din lemn sau pal, poţi folosi cu încredere Pronto. Spală apoi aragazul şi îndepărtează urmele de grăsime sau de arsură. Oalele, cratiţele, tigăile şi grătarul sunt murdare de pete de arsură? Aruncă ce crezi că nu se mai poate folosi şi curăţă acolo unde este posibil. În nici un caz nu mai folosi vase de bucătărie deteriorate, arse, ciobite sau crăpate. Nu în ultimul rând, curăţă filtrele hotei de bucătărie de grăsimea depusă.

Aruncă cutiile sau pungile de cadouri. Cadourile pe care le-ai primit au fost ambalate în hârtie, în cutii sau pungi. Acum este momentul să scapi de ele! Nu are rost să le mai păstrezi pentru că nu-ţi mai sunt folositoare. Nu fac decât să ocupe degeaba locul din casa ta. Cutiile, dacă vrei, le poţi păstra numai cu condiţia să ai ce să pui în ele. De asemenea, aruncă fundiţele care au fost folosite la decorarea cutiilor de cadouri, dar şi etichetele rupte.

Aspiră covorul de ace de brad. Dacă ai brad natural, e obligatoriu să aspiri covorul sau mocheta. Aspiră bine în locul în care se află bradul, dar şi prin jur: canapeaua, fotoliile, perdele, draperii. Nu uita să ştergi pe jos cu mopul şi să foloseşti un detregent de spălat podele.

Depozitează vesela şi paharele în cutii. Paharele de şampanie, platourile şi farfuriile decorate cu motive de iarnă pe care ai servit preparatele culinare la masa de Crăciun şi Revelion trebuie spălate şi şterse foarte bine de apă. Apoi, depozitează-le în cutii, iar cutiile în dulap, la locul lor.

Strânge decoraţiunile pentru casă şi masă. La fel trebuie să procedezi şi cu decoraţiunile pentru casă şi masă: coroniţele de brad pot fi puse sub brad, figurinele cu Moş Crăciun, îngeraşi, reni sau oameni de zăpadă, clopoţeii ar trebui depozitate în locul în care ţii de obicei peste an. În casa ta nu trebuie să mai fie decât bradul pe care îl vei da jos peste câteva zile.  

Aruncă mâncarea care s-a învechit! Ţi-au mai rămas sarmale, friptură, salată boef, prăjituri sau alte alimente de la Revelion care s-au învechit? Aruncă-le! Nu consuma mâncare veche pentru că rişti să te îmbolnăveşti! Apoi, fă curăţenie în frigider! Cu siguranţă este pătat cu urme de mâncare, sosuri sau grăsime. Foloseşte pentru asta produse naturale precum bicarbonatul de sodiu sau oţetul!

Fă curat în balcon. În balcon ai depozitat înainte de Sărbători bradul. Apoi, au apărut cutii, sticle, tot felul de ambalaje, pe jos poate că au căzut crenguţe sau ace de brad.  Este momentul să eliberezi balconul de obiectele inutile, iar apoi să faci curat. Aspiră-l, spală-l,  iar apoi întinde pe jos un covoraş care să-ţi ţină de cald la picioare când intri. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net