7 sfaturi ca să scapi de praful din casă

Ultima actualizare:

Nu intra în cameră încălţatPraful se depune pe orice obiect din cameră dar mai ales pe jos, în pluşul covoarelor sau perii mochetelor. Motivul? Fie în încăperea respectivă se intră cu picioarele încălţate, fie covorul este vechi şi foarte uzat. Pentru a evita astfel de situaţii, covorul trebuie înlocuit o dată la cinci, şapte ani şi aspirat cu un aspirator care funcţionează pe bază de apă. Mai mult, acesta se scutură cel puţin de două ori pe an sau se duce la curăţat.

Schimbă salteaua patului o dată la trei aniUn pat foarte vechi, o canapea sau un recamier de pe timpul bunicii trebuie urgent înlocuite cu mobilier nou. Praful se adună în tapiţeria saltelelor şi este foarte dificil de scos. Schimbă o dată la doi, trei ani salteaua cu una nouă şi să aspiră în fiecare săptămână tapiţeria. Poţi folosi un aspirator de mici dimensiuni pentru a putea pătrunde şi în zonele dintre îmbinări.

Spală regulat perneleDacă eşti alergic la praf trebuie să ştii că acesta se depune inclusiv în perna pe care o foloseşti seară de seară la dormit. Schimbă o dată la câteva zile lenjeria de pat, iar perna spal-o cu apă fierbinte măcar de două ori pe an.

Donează hainele vechi Paltoane vechi, pardesie, pulovere de lână, într-un cuvânt îmbrăcăminte pe care nu o mai foloseşti, dar nici nu te înduri să scapi de ea. Nu este musai să le arunci. Le poţi dona unui cămin de bătrâni sau unui cămin de copii. Dar nu uita! Dacă nu sunt folosite, aerisite şi spălate regulat aceste haine sunt un mediu propice prafului.

Aspiră cărţile şi revisteleCel puţin de două ori pe an şterge praful care s-a depus între cărţi, printre reviste şi pagini de ziare. Hârtia este un întreg depozit de praf, iar dacă acesta nu este îndepărtat, poate produce grave afecţiuni respiratorii. Şterge cu o cârpă moale coperţile şi asipră delicat şi între pagini. 

Repară masca ce acoperă ţevile Praful care se găseşte în coloana blocului intră în casă prin gura de aerisire din baie. Verifică starea de curăţenie a obiectelor sanitare. Dacă există o problemă cu modalitatea de aerisire a coloanei blocului sau dacă există vreo spărtură în masca ce acoperă ţevile de apă, atunci pe fiecare obiect ţinut în baie se va depune o peliculă de praf.

Deschide geamurile doar searaDacă locuieşti la parter sau la etaje inferioare iar în faţa blocului nu există pomi, atunci este foarte posibil ca balconul tău să fie plin de praf. Asta, mai ales dacă obişnuieşti să laşi geamul deschis. Când doreşti să aeriseşti apartamentul deschide geamurile seara. În nici un caz în timpul zilei, mai ales dacă locuinţa este situată spre stradă sau bulevard.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net