9 sfaturi ca să vopseşti natural ouăle de Paşte

Ultima actualizare:
Ghid practic de vopsit oua pentru Paşte
Ghid practic de vopsit oua pentru Paşte

Astăzi se vopsesc ouăle de Paşte şi, dacă nu vrei să foloseşti coloranţi din magazine, poţi opta pentru produse naturale, pe care le ai deja în cămară. Este mult mai ieftin şi mult mai sănătos! Click! îţi spune ce trebuie să faci ca să obţii culorile dorite.

Paprika, pentru ouă roşii

Pune la fiert, într-un vas cu apă, trei sau patru linguri de paprika şi lasă oala pe foc timp de 30 de minute. Apoi, scufundă ouăle în soluţia obţinută şi aşteaptă ca vopseaua să pătrundă bine în coajă. La final, vei obţine ouă de un roşu aprins, spre cărămiziu.

Ouă galbene, cu şofran

Cu ajutorul şofranului vei putea vopsi ouăle în culoarea galbenă. Pune câteva vârfuri de cuţit de şofran într-un vas cu apă şi amestecă bine compoziţia. Adaugă ouăle, lasă-le câteva ore pentru ca soluţia să pătrundă bine. Va trebui să aştepţi puţin mai mult pentru că această vopsea naturală se prinde mai greu.

Sfeclă roşie, pentru ouă roz

Dacă vrei să vopseşti ouăle în culoarea roz, lasă-le o noapte întreagă într-un vas în care ai turnat suc de sfeclă roşie. Atenţie! Recomandate sunt ouăle albe, pentru ca nuanţa sucului de sfeclă să pătrundă cât mai bine în coajă.

Ouă portocalii,cu ceapă galbenă

Pune la fiert şase cepe galbene şi lasă-le pe foc aproximativ 30 de minute. Adaugă ouăle fierte şi lasă-le câteva ore, pentru ca vopseaua să-şi facă efectul. Vei obţine ouă într-o nuanţă galbenă spre portocalie.

Nuanţă albastră cu varză roşie

Varza roşie te va ajuta să colorezi ouăle de Paşte într-o nuanţă albastră. Nu trebuie decât să fierbi pentru jumătate de oră mai multe frunze de varză roşie, iar apoi să laşi ouăle, peste noapte, în această compoziţie.

Ouă verzi? Foloseşte spanac!

Cumpără din piaţă spanac proaspăt şi pune frunzele la fiert. După ce apa a dat în clocot, adaugă ouăle şi lasă-le în vas timp de mai multe ore. La final, culoarea lor va fi verde.

Cafea pentru o culoare maro

Într-un vas cu apă fiartă pune o linguriţă, două de cafea instant şi puţin oţet. Apoi, adaugă ouăle şi aşteaptă până se colorează uniform. Pentru o culoare maro poţi încerca şi ceai negru. Scufundă ouăle în ceai negru fierbinte şi lasă-le câteva ore până ce vopseaua pătrunde bine în coajă. Atenţie! De preferat ar fi să foloseşti ouă cu o coajă mai închisă la culoare.   

Suc de struguri pentru ouă mov

Lasă ouăle peste noapte într-un vas în care ai pus suc de struguri. Ouăle trebuie să aibă coaja mai închisă la culoare dacă vrei să le vopseşti în nuanţe închise.  

Decorează cu pătrunjel

Frunzele de pătrunjel şi de leuştean unse cu ulei pot să împodobească şi ele ouăle de Paşte. Lipeşte frunza unsă cu ulei pe oul fierbinte, după care pune-l într-un ciorap de damă. Trebuie să ai grijă cum pui oul în ciorap, pentru a nu mişca frunza din locul ei. La final, întinde ciorapul bine pe ou, răsuceşte-l şi prinde-l cu aţă. Pune ouăle în vopsea. Partea acoperită cu frunze va rămâne albă şi va căpăta modelul acestora.

Unii comercianţi vând, pe post de vopsea de ouă, una tipografică, ce are  în compoziţie mult plumb. Medicii spun că substanţa toxică provoacă alergii pe piele şi reacţii neplăcute la stomac. Mai mulţi vânzători din Iaşi, prinşi că vindeau aşa ceva, au fost amendaţi şi li s-a confiscat marfa. Atenţie şi la produsele din magazine! Un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în cadrul căruia au fost testate 20 de produse, arată  că majoritatea conţin între unul şi zece E-uri. Dintre  produsele supuse analizei, şapte erau vopsea lichidă, restul sub formă de pudră. (Andreea Dancu)


    Ghid practic de vopsit oua pentru Paşte
Ghid practic de vopsit oua pentru Paşte
image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net