9 sfaturi să cumperi ieftin pentru masa de Revelion

Ultima actualizare:

    Masa de Revelion
Masa de Revelion

Vine Anul Nou, iar tu trebuie să mergi la magazin ca să te aprovizionezi pentru masa de Revelion. Pentru a face economie la bani, dar şi pentru a cumpăra alimente de calitate, este recomandat să urmezi câteva reguli. Iată ce ai de făcut!

Fă o listă cu cumpărături!

Înainte de a merge la supermarket, fă o listă cu produsele pe care urmează să le cumperi. Gândeşte-te la ce anume vrei să găteşti şi cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poţi rata.

Mergi la magazin dimineaţa

Dis-de-dimineaţă sau seara târziu sunt momentele cele mai indicate pentru cumpărături.  Motivul? Magazinul este aproape gol şi poţi face cumpărăturile în voie! Vei avea foarte mult spaţiu de mişcare pentru a compara produsele între ele, pentru a căuta foarte bine şi a alege în voie ce ţi se pare mai potrvit pentru buzunarul tău.

Consultă pliantele!

Nu există zi să nu găseşti în cutia de scrisori pliante care îţi oferă informaţii despre magazine, produse sau oferte. Înainte de a merge la cumpărături, consultă aceste broşuri, află care sunt produsele cele mai ieftine şi unde se găsesc ele.

Cumpără produse româneşti

Dacă vrei să cumperi ceapă, cartofi sau salată, nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase. În astfel de cazuri este recomandat să cumperi produse româneşti. Sunt mai ieftine şi cu mai puţine E-uri.

Cum te păcălesc vânzătorii

- Produsele ieftine sunt ascunse pe rafturile de jos sau în spatele  magazinului pentru a nu fi observate şi pentru a nu fi găsite cu uşurinţă.  Căci, clienţii trebuie să cumpere produsele care au un preţ mai ridicat, nu unul ieftin.

- Produsele scumpe, mereu la vedere - primul loc în care clienţii se uită atunci când intră în magazin este imediat în dreapta. Profitând de acest lucru, vânzătorii pun cât mai aproape de intrare  produsele cele mai scumpe.

Ce este tehnica «completării»?

Magazinele mizează foarte mult pe tehnica completării. Vânzătorii vor să gândeşti: nu pot să fac un cadou fără să fie împachetat! Nu pot să cumpăr o pereche de ochelari fără să iau un toc pentru ochelari şi şerveţele umede pentru întreţinerea lor. Atenţie când cumperi încălţăminte din piele. Unii vânzători încearcă să-ţi vândă şi produse de întreţinere. Astfel, tu scoţi din buzunar mult mai mulţi bani decât costă în realitate încălţămintea.

«Citiţi cu antenţie eticheta!»

Prof. dr. Gh. Mencinicopschi, director Institutul de Cercetări Alimentare

„Pentru a putea evalua calitatea unui aliment şi raportul calitate/preţ înainte de a-l cumpăra este absolut necesar să citim eticheta aplicată pe ambalaj. Urmăreşte cu atenţie termenul de valabilitate, eticheta compoziţională, eticheta nutriţională, menţiunile privind alergenii, indicaţiile de păstrare şi preparare. De asemenea, eticheta ne informează dacă alimentul conţine ingrediente sau substanţe alergene sau contraindicate celor cu intoleranţe alimentare.

Click! Spune

Verdeţurile precum pătrunjel, mărar, leuştean, lobodă sau frunzele de ţelină se cumpără chiar în ziua în care te hotărăşti să găteşti. Astfel, le vei avea proaspete şi pline cu vitamine. Există şi o excepţie de care ai putea ţine cont: dacă le iei din piaţă cu câteva zile înainte de a începe prepararea mâncărurilor, ar trebui să le păstrezi la congelator.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net