Adio, explorări la Roşia Montana! Legea a fost respinsă de deputaţi

Ultima actualizare:

    Mii de români au protestat în stradă împotriva explorărilor cu cianuri de la Roşia Montană
Mii de români au protestat în stradă împotriva explorărilor cu cianuri de la Roşia Montană

Nu degeaba au protestat zilnic în stradă mii de oameni, din Bucureşti şi din alte oraşe. Deputaţii au respins ieri cu 301 voturi împotrivă legea care ar fi permis începerea exploatării aurului şi argintului de la Roşia Montana.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cu 301 voturi „pentru”, proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană, mai mulţi deputaţi arătând că acest lucru este şi o consecinţă a eforturilor făcute de societatea civilă în stradă, scrie Mediafax.

Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat, după votul de respingere, că Ministerul ştie ce trebuie să facă pentru a ajuta România să ia cele mai bune decizii în acest domeniu.

De asemenea, deputaţii au considerat că această lege ar fi fost doar în favoarea companiei care ar fi vrut să extragă aurul şi argintul din celebra mină.

Mii de oameni au protestat în stradă, zile în şir, pentru interzicerea explorărilor la Roşia Montana întrucât s-ar fi folosit cianură care ar fi otrăvit pământul şi apele din zonă.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net