Alarma de apartament, cel mai bun antidot împotriva hoţilor

Ultima actualizare:
Indiferent unde ai fi, vezi  ce se întâmplă la tine acasă (foto: Emporium)
Indiferent unde ai fi, vezi ce se întâmplă la tine acasă (foto: Emporium)

Cât de în siguranţă este casa ta pe care o laşi pustie de dimineaţa până seara, sau, mai mult, atunci când pleci în vacanţă? Răspunsul e simplu: depinde dacă ai asigurat-o corespunzător sau nu. Cel mai bun antidot împotriva hoţilor este o alarmă de apartament.

Modelele sunt variate, de la cele simple, de bază, până la sisteme care mai de care mai sofisticate.

Se declanşează la pătrunderea prin efracţie sau la mişcare în interiorul casei, iar alarma poate alerta atât vecinii, prietenii, poliţia, o firmă de pază cât şi proprietarul, printr-un mesaj telefonic.

Cea mai ieftină şi mai simplă alarmă este compusă dintr-un panou de control, sirenă internă, telecomandă, un senzor magnetic pentru uşă şi, eventual, unul de mişcare, pentru interior.

simeon stalpnicul png

Preţurile pornesc de la 250-400 de lei (magazinalarme.ro) până la 580 - 890 lei (ealarme.ro, în funcţie de variantă: cablată sau radio).

Dacă vrei să aibă încă un senzor de mişcare cu infraroşu sau unul magnetic pentru fereastră, camere de luat vederi şi sisteme de calitate mai bună trebuie să mai scoţi ceva bani din buzunar.

"Există sisteme complet radio, cu tastaturi touch screen, cu mod inovator de alarmare, preţul lor fiind cuprins între 300 şi 2.000 de euro, în funcţie de numărul de senzori, de camere video, tipul lor, tastaturi etc.

Puteţi opta pentru senzori de detecţie mişcare, detectori de fum (20 de euro), de geam spart (25 de euro) sau senzori cu imunitate la animalele de companie.

În acest din urmă caz, senzorul se alege în funcţie de greutatea animalului: de maximum 8 kg (15 euro) sau de maximum 45 kg (40 de euro).

Trebuie specificat că, în cazul unei pene de curent, există acumulatori care susţin alimentarea sistemului de avertizare", explică Maria Magdalena Golgojan, managerul firmei Emporium ce distribuie astfel de sisteme de securitate.

Potrivit acesteia, totul se poate verifica şi gestiona de la distanţă prin intermediul telefoanelor mobile şi a internetului: alarmarea sau dezarmarea, vizualizarea live a locuinţei.

În cazul unei efracţii, sirena avertizează opto-acustic timp de 3-4 minute.

Indiferent unde ai fi, vezi ce se întâmplă la tine acasă

Chiar dacă nu-ţi montezi neapărat un sistem de alarmă, poţi vedea tot ce mişcă la tine în casă optând pentru un sistem de supraveghere.

Aşa vei şti cum îţi tratează bona copilul sau ce năzdrăvănii face animalul tău de companie, de unul singur.


    Indiferent unde ai fi, vezi  ce se întâmplă la tine acasă (foto: Emporium)
Indiferent unde ai fi, vezi ce se întâmplă la tine acasă (foto: Emporium)

"Filmul" evenimentelor din interiorul camerelor se poate urmări de oriunde ai fi, atâta timp cât ai o conexiune la internet pe laptop sau pe telefonul mobil.

"Un sistem cu patru camere, aparat de înregistrat, cabluri şi accesorii de montaj costă de la 1.500 de lei", mărturiseşte Andrei Ivan, managerul firmei Andatech Electrocom.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net