ALERTĂ! Dunărea s-a umflat şi a ieşit din matcă

Ultima actualizare:

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a depăşit cotele de atenţie şi a inundat 18 hectare de teren în Corabia şi 215 hectare de păşune în localitatea Gârcov.

„Din informaţiile primite, debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, este în creştere, 11.000 mc/sec, situându-se peste media multianuală a lunii martie, 6.700 mc/sec. Oraşul Corabia şi comuna Gârcov se menţin în stare de apărare”, se arată în comunicat.

Judeţul Olt se află în această perioadă sub avertizare hidrologică „cod galben”, valabilă pentru Bazinul Dunării, sectorul Corabia-Zimnicea. Hidrologii preconizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

La toate primăriile din zona vizată se asigură serviciul de permanenţă, chiar dacî până în acest moment nu sunt înregistrate victime sau pagube materiale şi nici nu sunt necesare evacuări.

Este „cod galben” de inundaţii pe Dunăre pe sectorul Gruia-Bechet (judeţele Mehedinţi şi Dolj), pe sectorul Corabia-Zimnicea (judeţele Olt şi teleorman), precum şi la Isaccea, judeţul Tulcea.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net