Alpinist surprins de avalanșă, dat dispărut de sâmbătă

Ultima actualizare:

    Căutătorii au găsit deocamdată o  parte din echipamentul victimei
Căutătorii au găsit deocamdată o parte din echipamentul victimei

20 de salvatori montani caută de două zile un alpinist, în vârstă de 30 de ani, din București, care sâmbătă a fost surprins de o avalanșă, pe Valea Coștilei, din Bucegi.

Potrivit salvamontiștilor, cinci turiști, patru băieţi și o fată, au urcat pe Valea Coștilei , dar unul dintre ei, când mai avea câțiva metri să iasă sus pe Platoul Bucegilor, a căzut. Imediat s-a declanșat avalanșa care l-a prins sub tonele de zăpadă. După ce s-a dat alarma, salvamontiştii și mai mulţi alpiniști aflați la Refugiul Coștila au plecat în acțiunea de căutare. Oamenii muntelui au reușit să găsească doar o parte din echipamentul victimei: casca, rucsacul și cei doi pioleți. Sâmbătă seara, căutările s-au oprit la ora 19.00, deoarece a mai pornit o avalanșă, care era foarte aproape să surprindă echipa de căutare. Şi căutările de ieri s-au oprit la orele prânzului şi vor fi reluate azi cu ajutorul câinilor.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net