”Am plecat de frică din Italia!” Românii care s-au întors în țară vor să plece înapoi, pentru că aici nu au din ce trăi

Ultima actualizare:

    Samuel Tănasie este primul român din Sadova întors acasă din Italia din cauza pandemieifoto: captură Digi 24
Samuel Tănasie este primul român din Sadova întors acasă din Italia din cauza pandemieifoto: captură Digi 24

Sute de români din Diaspora au venit acasă de frica pandemiei de coronavirus. Cei mai mulți au venit din Italia. Însă traiul de acasă nu s-a shimbat în bine. Pe lângă faptul că erau des condamnați că au adus virusul în țară, acum se văd în ipostaza de a nu mai avea din ce trăi. În România îngroașă rândurile șomerilor și vor să plece înapoi în străinătate.

Sunt mii de români care au muncit ca sezonieri în străinătate și au fost nevoiți să solicite ajutor pentru repatriere. Alții au venit acasă de teama coronavirusului. Mulți se află și acum în izolare, potrivit unui reportaj Digi 24. Luăm exemplul expaților din Sadova, județul Dolj, unde 400 din cei 2.000 de locuitori plecaţi la muncă în străinătate s-au întors acasă. Şi-au pierdut locurile de muncă acolo, dar sunt hotărâți să se întoarcă. Aici nu au din ce să trăiască. Săptămâna viitoare mai sunt aşteptaţi alţi 500 de români care au muncit în străinătate, toți sezonieri cărora  li s-au terminat contractele.

Samuel Tănasie este primul român din Sadova întors acasă din Italia din cauza pandemiei. Lucra în Lombardia, de mai bine de 7 ani de zile, unde ridică hale de producție pentru diverse firme de acolo. Pandemia l-a prins singur în străinătate și de teama virusului a renunțat la tot ce avea și a venit acasă. A cumpărat un bilet de avion cu 300 de euro și a fugit din calea virusului.

”În februarie am venit, am stat pe carantină 2 săptămâni, e foarte greu să stai singur într-o casă! Am plecat de frică. Lucram într-o fabrică de acolo, în Italia, în producție, şi când am văzut că au apărut primele cazuri acolo, în Lombardia, am luat primul avion care mi-a ieșit în cale și am venit acasă. Am zis că nu o să mai ajung să îmi văd familia”, a spus bărbatul pentru Digi 24.

Acum vrea să se întoarcă. Încă nu știe dacă va mai lucra la vechea fabrică dar este hotărât să o ia de la capăt. În România nu și-a găsit de lucru în aceste trei luni. Și, de data asta își ia toată familia cu el. Are trei copii de crescut.

„Nu mă tem, vă spun sincer, pentru că la început mi-a fost frică atunci când am auzit că este focarul. Era prea mare și mă speriam și la știri când auzeam...”, mărturisește soacra lui Samuel Tănasie.

De la începutul pandemiei au venit în comună, acasă, peste 400 de oameni care lucrează în străinătate. Cei mai mulți s-au întors însă acasă după ridicarea stării de urgență. În comuna Sadova trăiesc peste 9.000 de persoane.

Citește și:

Opt românce, duse la muncă în Italia cu avionul privat. De ce a făcut angajatorul acest gest

Ghid util pentru cei care vor să plece la muncă în străinătate. Iată unde pot suna!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net