Am scăpat! Nu mai cresc impozitele pe maşini

Ultima actualizare:

    Guvernul a renunțat la proiectul Codului Fiscal prin care urma să plătim biruri majorate pe case, autoturisme și terenuri
Guvernul a renunțat la proiectul Codului Fiscal prin care urma să plătim biruri majorate pe case, autoturisme și terenuri

Ne-a trecut glonţul pe lângă ureche! Asta putem spune acum, după ce Guvernul a anunţat că nu ne mai goleşte buzunarele. De la anul, urma să plătim impozite majorate de până la opt ori pe clădiri, maşini şi terenuri. Singurii care vor fi taxaţi în plus sunt proprietarii imobilelor în care nu se locuieşte.

Vestea că impozitul pe bunuri va creşte, începând de anul viitor, a căzut ca un trăsnet peste noi. Cu toţii ar fi trebuit să plătim mai mult, chiar şi de opt ori, dacă deţinem terenuri, locuinţe, maşini, motociclete, bărci sau scutere de apă, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, postat pe site-ul Ministerului de Finanţe, pe 30 iunie.

Scandalul iscat în presă i-a descurajat, însă, pe guvernanţi, care au făcut pasul înapoi. Documentul a fost retras, sâmbătă, din dezbatere publică, iar la şedinţa Executivului de ieri s-a stabilit ca românii să nu mai fie împovăraţi cu biruri care i-ar fi dus la sapă de lemn. Nu au scăpat, însă, persoanele fizice care deţin clădiri care cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă. Ele vor plăti un impozit majorat cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabilă a clădirii, dacă nu există un raport de evaluare. În prezent, cu toţii achită doar 0,1%.  Guvernul încearcă să facă rost astfel de 5,5 miliarde de lei pentru a acoperi gaura la buget în urma reducerii CAS.


    foto: shutterstock
foto: shutterstock

Taxele urmau să se dubleze  

Impozitul pe maşini ar fi urmat să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul celor cu motoare de până la 1.600 cmc şi de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru autoturismele cu o capacitate între 1.601 cmc şi 2.000 cmc. În cazul unei maşini de 1.599 cmc, impozitul ar fi crescut de la 64 de lei în prezent, la 160 de lei. Pentru o maşină de 2.000 cmc, impozitul anual ar fi crescut de la 180 de lei, la 300 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net