Amenda pentru rovinietă, anulată din cauza unei mâzgălituri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai luat amendă pentru că n-ai plătit rovinieta? Poţi scăpa de ea! Judecătorii ieşeni au pronunţat o soluţie cu caracter de exemplu în cazul românilor care au fost sancţionaţi din acest motiv

O ieşeancă sancţionată pentru această contravenţie a reuşit să scape de amendă nu pentru că ar fi fost nevinovată, ci pentru că a speculat o lacună regăsită în procesul verbal prin care a primit o sancţiune de 250 de lei, scrie adevarul.ro.

E doar un exemplu din multele procese ce se află în desfăşurare în instanţele din România şi vizează modul în care reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fostă CNADNR) semnează documentele de contravenţie pe care le trimit prin poştă şoferilor. 

 Ieşeanca Liliana M. a primit sancţiunea în toamna anului trecut după ce a fost filmată pe un drum naţional din judeţul Iaşi circulând fără a avea rovinieta valabilă. Procesul verbal de sancţiune primit de ieşeancă era semnat formal de către agentul constatator din cadrul CNAIR, care a inserat un simbol în formă de „X” în dreptul rubricii aferente iscăliturii. Din acest motiv, ieşeanca a decis să apeleze la justiţie pentru a anula contravenţia. Liliana M. a invocat în plângere că procesul verbal este nul, întrucât semnătura aplicată pe document este de o simplitate ce nu permite apartenenţa ei la un individ. Argumentul a fost luat în calcul de judecători, care au anulat din acest motiv amenda. „În prezenta cauză, agentul constatator a efectuat un grafism în dreptul rubricii destinate semnăturii, grafism care, prin simplitate, nu permite stabilirea nici unei semnificaţii sau identităţi proprii, în sensul că nu se poate stabili dacă reprezintă o cifră, o literă sau un alt simbol. Cu atât mai puţin se poate stabili pe baza acestui grafism identitatea persoanei care pretinde că l-a efectuat“, a motivat instanţa de judecată.Avocatul care a reprezentant-o pe Liliana M. în instanţă, Olivian Moroşanu, membru al Baroului Iaşi, a precizat pentru „Adevărul” că a invocat în instanţă o decizie din 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conform căreia toate procesele verbale ale CNAIR trebuie semnate de agenţii constatatori care le remit contravenienţilor. Reporterii „Adevărul“ au solicitat un punct de vedere din partea reprezentanţilor CNAIR, însă aceştia nu au răspuns. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net