Anchetă epidemiologică în Vrancea după ce o femeie cu COVID-19 a fost confirmată abia după ce a trecut prin trei spitale

Ultima actualizare:

    O femeie a aflat abia în al treilea spital că are COVID-19foto: Shutterstock
O femeie a aflat abia în al treilea spital că are COVID-19foto: Shutterstock

O femeie internată la Adjud a aflat că este contaminată cu noul coronavirus abia după ce a trecut prin alte două spitale. Aceasta nu avea simptome, iar medicii i-au descoperit boala în urma unei radiografii. Acum, nouă angajaţi ai spitalului care au intrat în contact cu bolnava au fost testaţi şi se aşteaptă finalizarea anchetelor epidemiologice

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a declanşat o anchetă la Spitalul orăşenesc Panciu, transmite news.ro. DSP vrea să afle cum s-a ajuns la această situație.

Potrivit autorităţilor sanitare, femeia a ajuns iniţial la Panciu, unde a fost internată cu diagnosticul de pneumonie interstiţială, după care a fost transferată la Spitalul Judeţean Focşani, de unde a fost apoi trimisă la Adjud, unitate suport pentru COVID-19. Abia la Adjud a fost testată, iar rezultatul a fost pozitiv.

Acum DSP vrea să afle condiţiile în care pacienta a fost internată la Panciu şi dacă protocolul de internare a fost respectat.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientei i s-a făcut triajul epidemiologic la internare. Ea nu avea temperatură ori alte simptome specifice, dar în urma unei radiografii pulmonare care a arătat modificări, s-a decis că femeia trebuie să rămână în spital. A ajuns la Focşani şi apoi la Adjud după ce a nu a răspuns la tratamentul administrat la Panciu.

Citește și: 

Se modifică algoritmul de testare pentru COVID-19. Lista cuprinde și gravidele asimptomatice și bolnavii de cancer

Șirul de greșeli care a dus la infectarea în masă. Cum a ajuns Suceava primul oraș din România închis de coronavirus

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net