Apartamentele se scumpesc în Bucureşti şi se ieftinesc în provincie

Ultima actualizare:

    Piaţa imobiliară din Bucureşti începe să se dezmorţească
Piaţa imobiliară din Bucureşti începe să se dezmorţească

Preţul apartamentelor din Capitală a crescut încet, dar sigur, în ultimele 12 luni. Preţul mediu de vânzare al unui apartament este de 1.049 euro/mp, cu 2-2,5% mai mult decât anul trecut. În acelaşi timp, în provincie, situaţia este total opusă. Majoritatea oraşelor au înregistrat scăderi de preţuri accentuate.

Potrivit unei analize imobiliare.net, în Capitală, cea mai mare creştere s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu 3 camere, al căror preţ mediu a ajuns la 1066 euro/mp, în vreme ce un apartament cu 4 camere se vinde în Bucureşti cu 1.113 euro/mp. Preţurile medii de vânzare în cazul garsonierelor şi apartamentelor cu 2 camere au rămas destul de constante în ultimul an, ajungând luna aceasta la 1.015 euro/mp, respectiv 1.003 euro/mp.

În acelaşi timp, în majoritatea oraşelor din provincie s-au înregistrat scăderi mai accentuate. Preţul mediu de vânzare al unui apartament este la Cluj de 996 euro/mp, la Iaşi de 850 euro/mp, la Constanţa de 826 euro/mp, la Braşov de 804 euro/mp, la Galaţi 643 euro/mp şi la Bacău 556 euro/mp. Practic, la Galaţi şi Constanţa preţul mediu al apartamentelor cu 4 camere s-a diminuat cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La Cluj, singurele care s-au scumpit sunt apartamentele cu două camere, preţul mediu de vânzare ajungând de la 991 euro/mp în ianuarie 2014 la 1.042 euro/mp luna aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net