Arafat: „Există riscul să ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi!”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Situația pandemiei de la noi din țară pare tot mai greu de controlat. Zilnic batem record după record, ajungând să depășim 3.000 de cazuri zilnic. În ritmul acesta, ne așteaptă vremuri tulburi. Raed Arafat avertizează că am putea ajunge la 5.000, chiar 7.000 de cazuri pe zi.

Din cauza răspândirii comunitare foarte mari, în doar 10 zile sistemul sanitar din România va fi sufocat de cazuri de Covid-19. „Dacă nu se va rezolva problema răspândirii și va continua în același trend, este posibil să ajungem la 5.000 – 7.000 de cazuri noi de îmbolnăviri zilnic. Însă dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat șeful DSU sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Un vaccin salvator e așteptat abia pe finalul anului

Prețul unei doze de vaccin anti-Covid ar putea fi cuprins între 5 și 20 de euro
Prețul unei doze de vaccin anti-Covid ar putea fi cuprins între 5 și 20 de euro

Situația devine critică nu doar în România, ci în toată Europa. Astfel, toți ochii sunt îndreptați cu speranță către patru companii (Pfizer, Sanofi, Astra-Zeneka și Moderna) care au ajuns în faza 3 de testare a vaccinurilor. „Cred că până în decembrie 2020 vor ieși pe piață cel puțin două vaccinuri, vor fi autorizate două vaccinuri. Ele trebuie administrate în două doze, la interval de 30-60 de zile. Prețul unei doze ar putea fi între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat”, spune Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS. În România, ar trebui vaccinați 7 milioane de oameni, astfel, ar fi nevoie de 14 milioane de doze. Prioritate vor avea personalul medical și persoanele vulnerabile. În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat, precizează Hotnews. „Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate odată, ele vor veni treptat. Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire”, a mai spus Raed Arafat.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net