Arafat: „Până la primăvară-vară nu vom sta liniștiți”

Ultima actualizare:

    Raed ArafatFoto: Mediafax
Raed ArafatFoto: Mediafax

Vă gândiți cu bucurie și nerăbdare la sărbătorile de iarnă care bat la ușă, la vacanțe, la târguri de Crăciun și reuniuni de familie? Visați degeaba! Anul acesta nimic nu va mai fi cum a fost. Medicul timișorean Virgil Musta recomandă să nu ne facem planuri, iar Raed Arafat avertizează că până la primăvară sau vară nu vom putea sta liniștiți.

Virgil Musta: „Nu vă faceți planuri de Crăciun!”

Au rămas mai puțin de două luni până la Crăciun, dar, în situația critică în care suntem acum, șansele să avem sărbători ca în alți ani sunt zero. Imagini cu puhoi de oameni la cumpărături, cu petreceri de Revelion, cu târguri inaugurate cu fast, grupuri de colindători și copii care stau în poala Moșului vor părea, acum, ca dintr-o altă viață. Inclusiv parada de 1 Decembrie, Halloween-ul și Ziua Morților sunt sub semnul întrebării. Am avut un Paște ratat, petrecut închiși în case, în plină  stare de urgență, vom avea sărbători de iarnă la fel de atipice. Cel puțin așa ne avertizează medicii și autoritățile: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă și nu cred că putem să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă. Deci nu vă faceți planuri de Crăciun! Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi închise și toate evenimentele restricționate. Suntem necăjiți că, din păcate, mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă”, a declarat la Digi24 Virgil Musta, şeful secției de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului "Victor Babeş” Timișoara.

Deși se tot vorbește despre apariția unui vaccin până la sfârșitul anului, el nu va putea, operațional vorbind, să rezolve problema mondială într-un timp prea scurt. Astfel, nu vă puneți prea mari speranțe nici în asta! „Cel puțin până la primăvară sau până în vara anului viitor nu vom scăpa de Covid-19 și va trebui să învățăm să trăim cu el, respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a declarat duminică seara, la Antena 3, secretarul de stat Raed Arafat.

Totuși, oamenii nu renunță la vacanțe

În ciuda incertitudinilor privind evoluția cazurilor și, implicit a restricțiilor impuse de autorități, românii nu renunță la vacanțe. Caută, în schimb, locuri mai izolate, căsuțe, pensiuni. În Maramureș, unele pachete turistice s-au vândut integral. „Încă din august le-am dat pe toate, atât de Crăciun, cât și de Revelion. Pachetele constau în 4 noți de cazare cu demipensiune”, spune Andreea Ceterchi, proprietara unei pensiuni. Și un proprietar din Colibița spunea la începutul lui octombrie, pentru TVR, că are deja rezervate mai bine de jumătate din camere, chiar dacă a mărit prețurile. Și consultantul în turism Răzvan Pascu spune că, în doar o săptămână de la lansarea excursiei de Crăciun în Laponia, peste 60% din capacitatea avionului a fost rezervată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net