Aşa cureţi perfect covorul şi mocheta

Ultima actualizare:

    Foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă
Foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă

Se apropie Paştele, iar tu trebuie să te pregăteşti pentru curăţenia generală de dinaintea sărbătorilor. Cu ce să începi? Cu covorul! Ţi se pare o corvoadă? Nu dispera! Dacă urmezi sfaturile de mai jos, munca depusă va fi floare la ureche. Iată ce ai de făcut!

Mătură şi aspiră

Mocheta şi covorul se aspiră foarte bine. Foloseşte un aspirator care funcţionează cu apă. Astfel, praful nu va fi absorbit şi eliminat din nou în cameră.

Dacă nu ai un astfel de model, fii atent la sacul în care se adună praful. Acesta trebuie să fie de unică folosinţă sau, dacă nu, măcar să fie foarte curat.

Scoate covorul pe bătător

Dacă aspiratorul nu face faţă prafului, scoate covorul pe bătător. În aer liber acesta se va curăţa mult mai bine, se va aerisi şi va mirosi a proaspăt. Atenţie! Nu lăsa covorul să stea la soare. Căldura excesivă şi razele soarelui ar putea să-l decoloreze.

Curăţă cu varză

Freacă bine covorul cu o jumătate de căpătână de varză insistând în zonele care şi-au pierdut din strălucire. Aspectul tern al covorului va dispărea, lăsând în urmă culorile vii.

Foloseşte sare

Presară pe covor sare grunjoasă umedă şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, perie covorul şi aspiră-l foarte bine! Sarea va dispărea lăsând în urmă culori reîmprospătate.

Cum îndepărtezi mirosul

Uneori, covorul emană un miros stătut de praf. Presară peste el bicarbonat de sodiu şi lasă să acţioneze jumătate de oră. Apoi, aspiră foarte bine!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net