Atenție! Anticorpii scad cu 78% în 6 luni de la rapel. Cu cât îi crește din nou doza booster

Ultima actualizare:

    Boosterul creşte de peste 10 ori numărul de anticorpi faţă de valorile înregistrate la 6 luni de la rapelFoto: Shutterstock
Boosterul creşte de peste 10 ori numărul de anticorpi faţă de valorile înregistrate la 6 luni de la rapelFoto: Shutterstock

Este mare nevoie de doza booster a vaccinului anti-COVID. Un studiu realizat de Medlife arată că titrul de anticorpi scade, în medie, cu 78%, în interval de 6 luni de la administrarea rapelului. Însă doza trei readuce titrul de anticorpi la cote înalte, depășind de aproape trei ori valorile maxime înregistrate la 10 zile de la rapel.

Eficiența dozei booster se observă la toate categoriile de vârstă și e recomandată inclusiv de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, pe fondul creșterii alarmante a infectărilor în toată Europa. „Dovezi disponibile spre consultare care au fost obţinute din Israel şi Marea Britanie arată o creştere semnificativă a protecţiei împotriva riscului de infectare şi a formelor severe de COVID-19 după administrarea unei doze booster în toate grupurile de vârstă, pe termen scurt”, a precizat ECDC, într-un raport publicat miercuri. Chiar dacă inițial oficialii europeni susțineau că persoanele vaccinate nu au nevoie urgentă de supra-rapel, acum o recomandă.

Valul 5, estimat în februarie

Studiul din România arată că „după doza a treia de vaccin, valoarea medie a titrului de anticorpi anti-S este de aproape 12 ori mai mare decât valoarea medie la 6 luni post-rapel. „După booster, valoarea medie a titrului de anticorpi este de 2,5 mai mare faţă de valoarea medie înregistrată la 10 zile după cea de-a doua doză (1050 AU/ml) şi de peste 10 ori mai mare faţă de valoarea medie la 6 luni post-rapel (233 AU/ml)”, mai arată MedLife, conform News.ro. Specialiștii estimează că, în România, dacă rata de vaccinare scade, valul al cincilea este posibil în februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net